KFT – Afrika (intro)


Biztos ismered a KFT együttes a rádiók által is előszeretettel játszott slágerét. Most a KFT-től az Afrika introját gitáron tanítom meg neked.

Ebben a videóban a KFT Afrikájának segítségével két akkordot, az E-moll és a D-dúr akkordot gyakorolhatod. Továbbá még több tapasztalatra tehetsz szert az akkordváltásokat illetően is. Egy olyan számot választottam most, amiben az akkordváltás kicsit speciálisabb, ezzel is izgalmasabbá válik gitártanulásod.

Az Afrika akkordváltásainak gitáron való begyakorlásával jobban rá fogsz érezni egy-egy dal ritmusára, szabadabban fogsz tudni pengetni akár eddig ismeretlen számokat is, amiket majd egyedül akarsz megtanulni. Ezzel a videóval remélem, hogy még látványosabban fog fejlődni pengetési pontosságod és gyorsaságod.

Elegendő gyakorlással biztos vagyok benne, hogy számodra is egyszerű lesz a gitárszólam megtanulása és az akkordváltás begyakorlása. Amennyiben kifejezetten a dalban szereplő akkordokat szeretnék gyakorolni és elmélyíteni, akkor a Gitár Egyetemen ezeknek az oktató és gyakorló videóit is megtalálod.

“KFT – Afrika (intro)” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Helló!
  Kérdésem az lenne,hogy végig ugyan az az akkord megy mert néztem máshol is és ott nem végig ez megy.Akkor most j így is,hogy végig ez megy?
  Választ előre is köszönöm,remélem érhető voltam!;-)

  Válasz
  • ahogy a nevében is benne van, ez csak az introja. Azaz a fő motívum a dalban. Több helyen is elfog térni a gitár dallam, de ez teszi ki a lényegét a dalnak.

   Válasz
 2. Szia Ádám.! a Csonka Versről amit a Kávészünet dalosított meg.Arrol nem csinálnál 1 oktató videót?

  Válasz
  • Szia Zoli!
   Sajnos most nem tudok mit ígérni, mert eddig nagyon sok megkeresés érkezett… de igyekszünk a végére érni 🙂 Jó gitározást! Ádám

   Válasz

Szólj hozzá!