Kromatikus Ujjgyakorlat VI.


Ebben a 6. kromatikus ujjgyakorlatban felhasználunk minden eddig megszerzett tudást az ujjgyakorlatokról. Bízom benne, hogy már ügyesen megy a 4 ujjas kromatikus ujjgyakorlat és már abban is van sikerélményed, hogyan növeld a távolságot az egyes és a kettes ujj között. Most ebben a videóban a hármas és a négyes ujj közti távolság megtartására és növelésére térünk ki.

Ez a gyakorlat szintén segíteni fog abban, hogy a bundok közti távolságot és a bundoknál a húrok lefogását gyakorold, ami most még lehet, hogy feleslegesnek tűnik, de már az első akkordváltásnál érzeni fogod, mennyit segítettek neked a most és a korábban elvégzett kromatikus ujjgyakorlatok.

A Gitár Egyetemen szeretnénk ha úgy tanulnál meg gitározni akár csak hobbi szinten is, hogy élményszerű legyen a gyakorlás. Ezek a gyakorlatok szükségszerűen tűnik kicsit szárazabbnak, de hidd el, ha komolyan veszed és elég időt szánsz rá, illetve szabadjára engeded kreativitásodat, ezekből magadnak is nagyon sok érdekes, önfejlesztő gyakorlatot tudsz kreálni.

Ha viszont szeretnéd, hogy valaki tanítsa meg neked strukturált rendszerben az alapokat, akkor ajánlom, hogy iratkozz fel a 30 napos ingyenes gitár alaptanfolyamra és küldeni fogom a kezdők számára is érthetően felépített leckéket!

Jó gyakorlást!