Felbontott 4 Ujjas Játék I.


Ebben a videóban a haladóbb szinten állók is kihívást találhatnak. Most bemutatom neked a 4 ujjas felbontott gitárjátékot. Ha ezt a pengetési módot használod, akkor az elején nagyon kell majd koncentrálnod arra, hogy melyik ujjadnak mi a feladata, mit pengessen meg és milyen ütemben következik egymás után a négy ujjad.

A videóból megtudhatod, hogy pontosan mit is jelent ez a fajta gitározási technika, illetve egy olyan gyakorlatot mutatok neked, amivel fejleszteni tudod figyelmedet, ujjaid mozgékonyságát és megalapozhatod azt, hogy bonyolultabb dalokat is le tudj játszani gitáron.

A négy ujjas felbontott gitárjátéknak is nagyon sokféle változata létezik, nagyon sokféleképpen lehet játszani, ezért én most azt hoztam neked, ami általában, minden változatban alapnak tekinthető. Érdemes erről a nagyon alap szintről indulni és időt szánni a gyakorlásra, még akkor is, ha kívülről nem tűnik bonyolultnak.

A Gitáregyetemen találhatsz még több felbontott gitárjáték gyakorlatot is, ezzel a gyakorlattal szeretném, ha egyáltalán hozzászoktatnád a kezedet, az ujjaidat a 4 ujjas felbontott módhoz. Jó gyakorlást!

“Felbontott 4 Ujjas Játék I.” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. most kezdtem a gitártanulást ,bár mindig is tettszett ez a hangszer .
  sokat segít ez a gitáriskola-nagyon klassz,érthető baráti stílus .
  egyszóval -szupi . és működik –
  sokat segít hogy ne legyenek olyan görcsösek az ujjaim,korábban pont ez riasztott el az egésztől .- köszönettel– Janó –

  Válasz
  • Szia Janó!

   Örülök, hogy belevágtál és tetszik 🙂 Az ujjgyakorlatok pont arra vannak, hogy segítsenek flexibilisebbé tenni a merev ujjakat. Minél többet gyakorolsz, annál jobb lesz 🙂 Jó gitározást! Ádám

   Válasz

Szólj hozzá!