Az elektromos gitár


Ha megszületett az elhatározás, hogy meg akarsz tanulni gitározni, akkor az első lépés, hogy beruházz egy saját gitárba, amin nap mint nap tudsz gyakorolni a fejlődés érdekében. Ebben a videóban bemutatom az elektromos gitárt. Hogyan épül fel, milyen részei vannak az elektromos gitárnak és mesélek arról is, hogy főleg milyen stílusú zenékben találkozhatsz elektromos gitárral.

Elárulok néhány titkot, hogyan tudod behangolni a gitárt és hogyan tudod újrahúrozni az elektromos gitárodat, ha még csak most ismerkedsz ezzel a hangszerrel.

Ezzel a videóval remélem, sikerül olyan szempontokat kapnod, amelyek megkönnyítik a gitárvásárlás és a gitárválasztás folyamatát, hogy utána már tényleg csak a gitározással kelljen törődnöd. Ha jelentkezel a teljesen ingyenes 30 napos gitártanfolyamra, akkor hasonló videós leckék során megtanítok neked alapfogásokat, alap akkordokat, a pengetési technikák elemeit szisztematikusan és ismert dalok gyakorlásán keresztül.

Ha kíváncsi vagy a többi gitártípusra is, akkor érdemes megnézned az akusztikus és a western gitárról készített tanácsadó videót is itt a Gitározom.Com-on.

Most pedig lássuk az elektromos gitárt!

A Western (Country) Gitár


Ezzel a videóval segítséget szeretnék adni mindazoknak, akiket a western gitár foglalkoztat. Ebben a videóban a western vagy más néven country gitár felépítésével és hangzási jellegzetességével foglalkozom.

A videóból megtudhatod azokat a trükköket is, hogyan lehet például újra húrozni a gitárodat, milyen részei vannak a western gitárnak, miben különbözik a klasszikus vagy éppen az elektromos gitártól, illetve mi az, amit e két gitártípusból átvéve, megtalálsz a western gitárban, mint elektroakusztikus gitárban. Sőt abban is tájékozottabb lehetsz, hogy milyen zenei stílusok megszólaltatásakor célszerű a western gitárt választani.

Ez a gitár ugyanúgy megfelel a tábortűzi gitározáshoz éppúgy, mint egy klasszikus gitár, de ha kifejezetten a blues hangzás az, ami közel áll hozzád és ebben szeretnéd gitározási ismereteidet bővíteni, akkor mindenképpen javasolt közelebbről is szemügyre venni egy western gitárt.

Mivel ez a gitár különösen a blues zene hangzásvilágában jelenik meg, érdemes megismerkedned akár már itt, a Gitározom.com oktatásában a blues alapritmussal gitáron és néhány blues alapakkorddal. Ha eleget gyakorolsz, biztos vagyok benne, hogy sikered lesz ezzel a gitárral is.

A Klasszikus (akusztikus) gitár


A legszélesebb körben elterjedt gitártípust, a klasszikus, akusztikus gitárt szeretném most ebben a videóban röviden bemutatni neked, hogy némi többletinformációval segítselek abban, hogy melyik gitárt válaszd, melyik lesz számodra a legmegfelelőbb, ha eldöntötted, hódolni fogsz a gitárszenvedélynek.

Ha általánosságban szeretnél gitározni vagy kifejezetten a spanyolos hangzás iránt vonzódsz, akkor mindenképpen ajánlom, hogy ismerd meg közelebbről ezt a gitártípust, a klasszikus akusztikus gitárt.

A klasszikus gitár igazi jókernek számít, mivel le tudsz rajta játszani countrysabb vagy rockosabb dallamot is, persze ha kifejezetten ez a vonal érdekel, akkor érdemes inkább egy elektromos vagy elektroakusztikus gitárba beruháznod.

Ebből a videóból a nagyon kezdők fontos fogalmakat tanulhatnak meg, illetve érthetik meg azoknak a Gitározom.com-on található egyéb gitáros videóknak a magyarázatait, amelyekkel esetleg már találkoztak, például, hogy mik azok a bundok. (Szigorúan zeneelméleti túlzásoktól mentesen!)

Remélem, segíteni tudok a választásban ezzel a videóval. Ha pedig már megvan a saját gitárod, ajánlom a Gitározom.com-on elvégezhető teljesen ingyenes gitároktatást, amikor ugyanígy videókon keresztül tanítok meg dalokat, alap akkordokat és tulajdonképpen mindazt, ami segít, hogy szilárd alapod legyen, ha szeretnél megtanulni legalább hobbi szinten gitározni.

Gitárvásárlási tanácsok – milyen gitárt vegyél?

Nagyon sokan kerestek meg bennünket, hogy adjunk tanácsot, milyen gitárt érdemes vásárolni. Ezért most egy olyan videót állítottam össze, amelyben megosztom veled tapasztalataimat a gitárvásárlásról. Beszélek a legalapvetőbb dolgokról, szempontokról, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz , hogy egy kezdő gitáros megfelelően válassza ki első gitárját. Elmondom, mire figyelj oda, mikor kezdőként az első gitárodat veszed meg. Méret, típus, hang, stílus és húrozás alapján kategorizálom számodra a gitárokat, hogy könnyedén el tudd dönteni, melyik lesz számodra a megfelelő.

Három főbb gitártípust mutatok be neked: a klasszikust, a westernt és az elektromos gitárt. Ahhoz, hogy jól válassz, fontos, hogy tudd, nem mindegy, hogy nylon vagy fém húron kezdesz el tanulni gitározni. Sőt, életkoronként is változik, hogy milyen méretű gitár lesz megfelelő számodra. Illetve azt is megosztom veled nagy vonalakban, hogy az egyes gitártípusok alapvetően milyen zenei stílus megszólaltatására alkalmasak, hogy ne legyenek téves elvárásaid: egy elektromos gitárral nehezen lehet igazi, hangulatos tábortűznél játszható dalokat pengetni.

Remélem segít a választásban ez a kis összeállítás!