TANULD MEG GITÁRON A KEDVENC DALAIDAT A LEGGYORSABB MÓDON!

10 Részes online gitár tanulás kezdőknek és újrakezdőknek INGYEN!

Kérem az INGYENES leckéket!

A kedvenc magyar és külföldi híres nótákat és dalokat tanítom meg neked videókon keresztül!

0% elmélet, 100% gyakorlat! Napi 15 perc gyakorlás.

Lefoglalom a helyemet, míg van szabad!

Már több mint 100.000-en tanultak meg vele gitározni! Te mire vársz? 🙂

Olvasd el, mit mondanak akik elvégezték:

Szeretném megköszönni a segítségedet a videóban elhangzottak nagyon hasznosnak bizonyulnak, és a kezdetekben felmerülő kérdéseimre kimerítő válaszokat kaptam az általad elkészített videók alapján

Tapasztalatom az, hogy 60 év felett a tanulás nehezebb, de világosak és érthetőek számomra a leckéid, csak köszönettel tartozhatok. Arról nem is beszélek hogy nagyon jól esett a biztatásod hogy idősebb korom ellenére fogjak hozzá és igen is csináljam.

Köszönöm Ádám az oktatást. Lényegre törő, egyértelmű és sikeresen kivitelezhető. Nagy élményt nyújtott számomra a gyakorlás. Nem beszélve arról, hogy pénzt és időt spóroltam vele neked köszönhetően. Minden jót kívánok neked!

Én is szeretnék hasonló sikereket!

Gitár tanulás gyorsan, érthetően és könnyen

A Gitarozom.com a leggyorsabb és legélvezetesebb módja a gitártanulásnak az otthonodban online. Gyerekeknek, felnőttnek és kezdőknek egyaránt.

Nincs gitártanár a közeledben? Nincs elég idő munka, suli és család mellett arra, hogy legalább a gitározás alapjait megtanuld? Valójában nincs sok tehetséged a zenében, de nagyon szereted? Nemcsak hallgatni akarod a gitár hangját, hanem szeretnéd magad is létrehozni a zenét? Sokan vannak, akik nem akarnak nagy babérokra törni a gitártanulást tekintve, de legalább alapszinten szeretnének megtanulni gitározni.

Sok visszajelzés alapján az a tapasztalat, hogy a gitár hangja és maga a gitározás, sőt a gitár tanulásból fakadó sikerélmény már önmagában is gyógyító, mágikus erővel bír sokak életében. Most kifejezetten azok számára igyekszünk a Gitarozom.com-on segítséget nyújtani, akik ilyen vagy olyan okok miatt eddig nem jutottak el oda, hogy megtanulják a gitározás alapjait.

Sokakat elriaszt a gitártanulástól az a sok zeneelmélet, amit a hagyományos iskolák nélkülözhetetlennek tartanak ahhoz, hogy valaki megtanuljon pengetni vagy megtanulja a legalapvetőbb gitárakkordokat. A Gitarozom.com szakít ezzel a hagyománnyal, mivel elve, hogy attól, hogy elméletileg tudjuk, hogyan épül fel egy barré, még nem tudjuk kivitelezni. Éppen ezért a gitártanulást nem az elméletből, sokkal inkább a gyakorlat felől indítjuk. Hogy miért?

A gyakorlat tapasztalattal gazdagít. A gyakorlat sikerélményt biztosít. A gyakorlat kézzelfoghatóvá teszi mindazt, amit aztán elméletben is megtanulhatsz, ha komolyabb szándékaid vannak a gitártanulással.

A Gitarozom.com specialitása tehát, hogy zeneelméleti anyagok helyett az élményközpontú gitároktatásra helyezi a hangsúlyt.

Mi garantálja, hogy valóban élményközpontú lehet a gitár tanulás? Egyrészt, gondolj bele: ha kedvenc dalaidat nemcsak a távoli jövőben fogod tudni lejátszani, hanem már a legelső lépésektől kezdve, vagy ha ujjaid és a húrok találkozásából pontosan azok a dallamok szólalnak meg és pontosan úgy, ahogy azt a slágerlisták élén is hallottad.

Az alapszintű gitártanulás természetesen még nem biztosítja részvételedet a nemzetközi hírű Guitar Idol versenyre, de azt igenis megteremti, hogy saját és mások szórakoztatására és örömére pengethess magabiztosan és élvezetesen. Hiszen a gitártanulás során magadévá teheted azokat az alap akkordokat, amelyekből valódi slágerek is felépülnek. Ezen túl megismerkedhetsz különböző stílusok jellemző megszólaltatási módjaival, pengetési technikáival, akkordjaival. A gitár tanulás egy másik fontos elemére is nagy hangsúlyt fektetünk, ez pedig a gitár hangolásának valóban gyakorlatcentrikus megtanulása. Hiszen ez az alap. Egy valódi gitártehetség és egy profi gitár mit sem ér, ha nincs behangolva gyakorlás előtt az eszköz.

Sokan vannak, akik azért nem vágnak bele egy új kalandba, nevezetesen a gitártanulásba, mert meggyőződésük, hogy túl idősek – túl fiatalok hozzá. (A megfelelő válasz aláhúzandó.) Pedig nem ezen múlik. Természetesen a gitározáshoz is szükség van egy bizonyos testi érettségre, tehát általában a 10 éves kor ajánlott először ahhoz, hogy gitárral próbálkozzon az ifjú zenekedvelő. Az pedig, hogy ki mire viszi nemcsak a zenei tehetségen vagy az ifjúságon múlik, hanem pontosan a szorgalmas gyakorláson. Ez a titok a gitárok mágikus világában! A gyakorlás.

  • Kicsit merevek az ujjak?
  • Berezeg a húr pengetéskor?
  • Nem úgy szól a barré, ahogy elvárnánk?

Ezek a problémák könnyen elriaszthatják a kezdő gitártanulókat, de most megnyugtatunk mindenkit: csak gyakorlás kérdése az egész, mikor múlnak el ezek az ideiglenes problémák. A kromatikus ujjgyakorlatok például pontosan azért kerültek bele a gitároktatás tananyagába, hogy segítsék a merev ujjak rugalmasabbá tételét és a gördülékeny gitárjátékot.

Ne tévesszen meg senkit, hogy olyan gitároktatáson vesz majd részt, ha rászánja magát, ahol nincs mellette “igazi” gitártanár. A leckék, amelyek a tananyagot tartalmazzák hiába érkeznek e-mailen, nagyon alaposan, az apró lépések elvét betartva építik fel a mindenki által megszerezhető gitártudást. Sőt, mivel nem könyvből kell kibogarászni a következő gyakorlati pontot, hanem egyszerűen a videókat kell utánozni, sokkal gyorsabb útja a gitártanulásnak. Lehet, hogy van, akinek futurisztikus így megtanulni gitározni, mégis érdemes kipróbálni, hiszen a siker gyorsan jön és tartósan marad. Az egész csupán attól függ, mennyit szánunk rá naponta és mennyire válunk saját magunk gitártanár-lelkiismeretévé.

u.i: lájkoltál már a facebookon? A legújabb ingyenes gitároktató videókat és híreket a Gitarozom.com közösségről mindig a Facebookon találod először. Nyomj egy lájkot itt alul, nehogy lemaradj a következőről!

“Változó korban élünk”, “rohan a világ” – hallhatjuk nap mint nap az unalomig szajkózott kliséket jelenünkről. Tény azonban, hogy információ-fogyasztói társadalomban mindene van egy átlag embernek csak szabadideje nincs. Pontosabban arra van, amire szorít. Sokan erre az időhiányra hivatkozva nem vágnak bele egy új hobbiba, nem kezdenek el 40-en túl tanulni valami újat és nem engedik a gyereknek sem, hogy például új hangszeren játsszon, mivel a karate, a zongora óra és a különangol már pontosan annyira elvitte minden délutáni idejét, hogy a leckére alig marad valami erő.

De gondoljunk bele, valóban ennyire kevés az időnk az internet világában, amikor képesek vagyunk a közösségi oldalakon órák hosszat szociális életet élni, ahelyett, hogy valami testi-lelki-esztétikai értelemben produktívat alkotnánk?

Van egy javaslat a gyors gitár tanulás és az interneten töltött idő konstruktív ötvözésére: gitár tanulás interneten. Ez nem csak egy egyszerű játék a szavakkal. Érdemes átgondolni, hogy mennyire kézenfekvő valójában az ötlet: otthon, interenten keresztül tanuljunk meg gitározni.

Egyrészt nem kell senkihez alkalmazkodni, elég lesz majd a végeredménnyel a világot jelentő deszkákra lépni a nyári tábortűz mellett. Nem kell szabályozni a gitározási kedvet sem arra a heti kétszer 2 órára, amikor egy esetleges gitár magántanár bezsúfolt bennünket az órarendjébe. És nem is kell lépést tartani azokkal a zeneiskolai csoporttársakkal, akik másként veszik a gitártanulás akadályait. És ezek csak épp fellebbentik, milyen előnyei lehetnek a gitár tanulásnak interneten keresztül.

Ma már elmondható, hogy a többségi lakosságnak megoldott az internetes hozzáférése, sőt a mai digitális bennszülött ifjú generáció már-már új testrészként hordja magán okostelefonját, amelynek köszönhetően folyamatosan online lehet. A gitártanulás az interneten keresztül éppen ezt használja ki, pontosabban él a lehetőséggel, hiszen egy e-mailen elküldött gitárlecke, vagy a várva várt következő tananyag épp úgy online van a virtuális térben, mint az, aki meg akar tanulni gitározni. A találkozásnak már csak meg kell történnie. Nincs szükség a hagyományos matériára (könyv, videó, cd), nincs szükség egy élő tanárra sem, hiszen enélkül, teljesen autodidakta módon is meg lehet tanulni gitározni és lehet gyakorolni a gitározást interneten keresztül.

Sokkal jobb interneten keresztül belevágni a gitártanulásba, mint mondjuk megrendelni egy kazetta alapú oktatócsomagot. Hogy miért? Ma már a videólejátszó elvavultnak számít, nincs minden háztartásban, a számítógép le sem játssza és még sorolhatnánk azokat az első pillantásra látens akadályokat, amelyek immár ezen otthoni oktatócsomagokat is anakronisztikussá teszik.

Az internetes online gitár tanulásnak továbbá az az előnye a személyes oktatással szemben, hogy a magyarázat végtelenített ismétlésben jut el a gitártanulóhoz mentesen mindenféle türelmetlenségi – személyi – faktortól. A gyakorlás így egyénre szabott, teljesen a gitártanuló igényeire alakítható és bárhol, bármikor elérhető a virtuális térnek köszönhetően.

Jelentkezem az ingyenes tanfolyamra