Online Gitártanfolyam 1.rész

Szia!

Ádám vagyok és szeretettel köszöntlek az ingyenes 30 napos tanfolyam első részében!

Akkor csapjunk a húrok közé! 🙂

Ma a gitár behangolását, a pengető használatát és egy ujjgyakorlatot fogunk megtanulni! Ne aggódj, hamarosan egy könnyű dalt is mutatok Neked, de addig még pár alap dolgot el kell sajátítanod! 🙂

Figyelmeztetés! Páran jelezték felénk, hogy nem kapják meg a második részt, ha mégsem találod 72 óra múlva a következő részt a postaládádban, akkor nézd meg a PROMÓCIÓK vagy SPAM mappában is, hátha oda került!

FONTOS! Még mielőtt belekezdenénk:
Az összes új ingyenes gitárvideót, finomságot és a híreket mindig a Facebook falunkra tesszük ki először, ahol többek között csatlakozhatsz a Gitarozom.com közösséghez is és a jövőben megoszhatod kívánságaidat, saját ötleteidet, felteheted kérdéseidet! Nyomj gyorsan itt alul egyet a lájk gombra, nehogy kimaradj a csapatból és lemaradj bármi újdonságról! 🙂

Így, hogy már a Facebook csoportunk részévé is váltál.. csapjunk egyből a húrok közé!

A gitár hangolásához az oktató videó:

A pengető használata:

Az első ujjgyakorlat!


Ne feledd! Csak akkor fogsz tudni megfelelő mértékben fejlődni, ha minden nap gyakorolsz legalább 15 percet! 3 teljes nap múlva megkapod emailben a következő részt! 🙂

És íme az első feliratkozóknak szóló szuper-kedvezményes ajánlatom!

Ha NEM akarsz várni, és a leggyorsabban akarsz fejlődni a gitár tanulásban, és szeretnéd a leghíresebb magyar/külföldi dalokat eljátszani pár héten belül kezdőként, akkor Kattints IDE MOST! (vigyázz mert csak rövid ideig él az ajánlat!)

Ádám – Gitarozom.com Alapító

u.i.2: várom alulra a véleményedet a tanfolyamról! Mi az ami tetszett, mi az ami nem, mit szeretnél a jövőben még tanulni! Köszönöm!

“Online Gitártanfolyam 1.rész” bejegyzéshez 930 hozzászólás

 1. Szia Ádám!
  Én most 24 évesen döntöttem el, hogy megvalósítom dédelgetett álmom azzal, hogy megtanulok gitározni. Végre túl vagyok a gitár vásárláson (rövid ujjú balkezesként nem volt könnyű a választás). Most jön a kemény és igen sok türelmet igénylő tanulás. Szeretném megköszönni a segítségedet a videóban elhangzottak nagyon hasznosnak bizonyulnak, és a kezdetekben felmerülő kérdéseimre kimerítő válaszokat kaptam az általad elkészített videók alapján. A videókból nagyon sokat és gyorsan lehet tanulni. Az elkövetkezőkben továbbra is várom hasznos tanácsaidat és leckéidet.
  Üdvözlettel!
  Egy hálás tanonc.

  Válasz
  • Szia!

   Örülök neki, hogy hasznosnak találtad a videókat! Sok sikert a továbbiakban! 🙂

   Ádám

   Válasz
   • szerintem jók a leckék én mindig is arra vágytam hogy gitározzak de én ma kaptam egy gitárt és ebben az a bökkenő hogy csak 10 éves vagyok ez nagyon nagy baj?

    Válasz
    • FÚÚÚ naon jók a leckék! 🙂 Nekem már másfél éve porosodik a szekrénybe a gitárom és megnéztem ezt a webodalt és jól áttekinthető a leckék téllleg kiválóak szóval szupi! 🙂

     Válasz
     • 🙂 Köszi, a gitárnak is jót tesz, ha játszanak rajta 😉 Jó gyakorlást! Ádám

    • Dehogy is. Néha a kisebbek akik korábban kezdték, nos azok is le tudnak alázni egy felnőttet.

     Válasz
    • Szia! 🙂

     Hozzávalók a gitározás elkezdéséhez: végy egy gitárt és iratkozz fel az ingyenes 30 napos online gitártanfolyamra 🙂 Gyúrd össze a kettőt! Jó gyakorlást és sok sikert kívánok hozzá! 🙂 Ádám

     Válasz
    • Nem a leegjobb ötletem, de autodidakta módon is lehet. Nagy hátrány, hogy ettől függetlenül mindig van mit tanulni.

     Válasz
   • Kedves Ádám.
    Én már elmultam 50, deszeretnék csak a
    magam örömére-szórakozására megtanulni egy kicsit pengetni.tanárhoz nem tudok eljutni, mert feleségem nagyon beteg és nem lehet magára hagyni. A videók nagyon jók,.Köszönök mindent és szeretném ha küldenéd a többi részt is . Az ujaim végén már pata nött.

    Válasz
    • sya Ádám én már 1_éve gitározok kábé, és voltam országos versenyen is és minél többet tanulok anál jobb leszek!!:

     Válasz
   • Szia Ádám Zsombi vagyok es 16 éves. Most kezdtem neki gitározni, már régebb nekem az egyik barátom aki 39 éves megtanitota nekem a gitár hangolást és a húrokat felteni. Kaptam pár magyar kottát es akkordokat, mikkor neki kezdek egy kotta eljátszasahoz és le akarok fogni 1 akordod akkor van mikkor az egyik hur nem olyan jol szol. Az mert van ? És mit tudnék ez ellen csinálni.

    Válasz
   • Sajnos vagy túlhúztad, vagy régi volt a húr. Remélem azóta már van min újra gyakorolni! 🙂 Ádám

    Válasz
    • Köszönöm szépen az elsö leckét
     Szégyelem magam a sok fiatal között Nekik biztos könnyebb a tanulás
     Már elég idös vagyok és hát nagyon oda kell figyelnem a magyarázatokra, mert nekem pörgösnek tünik.Többször meg kell néznem a leckét ,hogy valami megragadjon bennem
     Megszeretném kérdezni ilyen idösen ,65 évesen van esélyem,?

     Válasz
     • Szia Attila!

      Először is gratulálok, hogy rászántad magad, hogy tanulj valami újat! Nincs felső korhatára a gitározásnak, úgyhogy csak maximálisan támogatni tudom, hogy vágj bele és gyakorolj, mert csak ezen múlik az eredmény 🙂 nem baj, ha kicsit lassabban gyakorolsz be egy-egy leckét mint 3 nap, az a jó, hogy a videókat el tudod menteni, tehát nyugodtan a saját ritmusodban mélyítheted a tudásodat. Tehát semmiképpen ne szégyelld magad, élvezd a saját örömödre! 🙂 Jó gyakorlást és jó egészséget kívánok hozzá! Ádám

     • Ádám!
      Köszönöm szépen a biztatást Jol- esett.Megfogadom a tanácsaidat .

      tisztelettel

     • Ugyan, ne aggódj, én 40 évesen is mindig újra nézem a leckéket. Megállítom, visszatekerem, ismételem ameddig csak kell.
      3 lecke után több napos lemaradást érzek, de csinálom!

  • szia ádám örültem a 1 sö leckéknek és jok és várom a ujab leckéket szia jo tanáárvagy

   Válasz
   • Szia Krisztián!

    Köszönöm szépen 🙂 Neked meg jó gyakorlást kívánok, remélem rendben megérkeznek a leckék 🙂 Ádám

    Válasz
   • Szia Csaba!
    Na aggódj, gyakorolj szorgalmasan és kitartóan, menni fog a lefogásuk, ha most még rugalmatlan is az ujjad! 🙂 Ádám

    Válasz
   • Szia Mónika!

    Zenéhez mindenkinek van hallása, aki szeretne megtanulni egy hangszeren játszani 🙂 Ha nem is leszel egy nagyszínpados előadóművész, saját örömödre elég szorgalommal persze hogy meg fogsz tudni tanulni! 🙂 Csak légy türelmes magaddal és gyakorolj sokat! Ádám

    Válasz
  • szia Ádám!
   Nagyon tetszik ez a tanfolyam, örülök hogy megtaláltam ezt a weboldalt
   Tudod a segítségedet kérem. 14 éves vagyok job kézre tanulok gitározni házilag, kölcsöngitáron, 3 hónapja. Balkezes vagyok
   Ballagásra elvileg vesznek anyuék nekem egy akusztikus gitárt. Mi a véleményed? ha most elkezdek balra gitározni, kezdhetem ujra ezt az egész fejlődést, de lehet gyorsabban haladnék.
   Jobb vagy balkezes gitárt vegyünk?
   Előre is köszönöm a segítséget

   Válasz
  • Hello Ádám!
   A napokban szerettem volna elvinni gyermekeimet Gitározni.Hála neked most ujrakezdhetem én is mivel a katonaságnál egy barátomtól megtanultam pár akkordot.
   Igy most frissithetem mi több tanulhatok tőled önzetlenül.
   KIRÁLY vagy! Köszönöm a gyermekeim nevében is.
   Apropó persze ha te vállalnál személyes oktatást a gyerköceimet csak hozzád vinném.Természetesen
   fizetnék is neked!!!
   Maradok tisztelettel egy Apuka.
   UI?fiaim 12 és 20 évesek
   Szép napot……szia

   Válasz
 2. Kedves Ádám!
  Nagyon hasznosnak találom a videókat, köszönöm szépen! Az az igazság, hogy nincs még saját gitárom, és mivel balkezes vagyok, egy kis gonddal küszködöm. Igazából miben más egy bal v. egy jobbkezes gitár? Mit figyeljek gitárvásárláskor?
  Előre is köszönöm^^

  Válasz
  • Szia Hoshi!

   Létezik már balkezes gitár, amit azt jelenti, hogy fordítva vannak rajta a húrok. Menj el egy gitárboltba és ott kiderül, hogy erre van-e szükséged. Amire figyelj: ha a gitározást picit komolyabban gondolod, akkor olyan 20-30e Ft környékén már lehet kapni szépen szóló klasszikus gitárt, mint pl a Yamaha C40.

   Sok sikert! 🙂

   Válasz
  • Elvileg menni kell, ha még nem ment, akkor iratkozz fel újra egy másik email címmel és menni fog!

   üdv
   Ádám

   Válasz
 3. Heló.
  Én már majdnem 3 éve gitározok (ebből durván másfél évig voltam tanárnál, és bandában is kb ugyanennyi ideje vagyok), de találtam itt újdonságokat és biztos vagyok benne, hogy nagy hasznát fogom venni. Köszönöm, várom a többi leckét is.

  Válasz
 4. Szia Ádám!
  Nagyon kezdő hobbi “gitáros” vagyok, talán a gitár sem a legtutibb amit választottam, az ujjaim meg rövidek, tömzsik, de nagyon lelkes balkezes vagyok és nagyon élvezem. Az első ujjgyakorlat még csak “rút kiskacsásan” megy, a fémhúroktól meg kezdenek megkeményedni az ujjbegyeim, de azért egy kérdést eleresztek..
  A pengető használata nekem nem világos: A pengető hasas háromszög alakú.
  Először azt gondoltam, hogy a háromszög alsó, hegyesebb csücskével való pengetni, de az valahogy brutális volt, nem tetszett (azaz kb. a mutatóujjam hossztengelyével párhuzamosan fogtam a pengetőt). Ekkor jött az első lecke: A mutatóujjamra merőlegesen (hossztengely merőleges a mutatóujjra) ráfogom a hüvelykujjammal. No mármost: ha a mutatóujjam “kilóg”, vagy túllóg a pengetőn, akkor nem lehet vele pengetni, hiszen az ujjam fog előbb a húrhoz érni. Így hát kintébb csúsztatom a pengetőt, a hüvelykemmel szinte már csak a sarkánál fogva fogom és a másik “nagyobb ívű” sarkával pengetek. Ez hangzásban már tetszik, de kényelmetlen.
  Elvileg ez a helyes eljárás?
  A legkellemesebb akkor, ha a kettő helyzet között fogom a pengetőt: kb 45 fokban, az egyik nagyívű hasas oldalánál fogom, a másik nagyívű hasas oldallal pengetek.
  Ez eretnekség?
  Egyébként pedig a leckék nagyon tetszenek, köszönöm a lehetőséget!
  üdv:
  -Dénes

  Válasz
  • Szia Dénes!

   A videón látható, hogyan fogom a pengetőt, de röviden: a gömbölyű sarkánál fogod meg a hüvelyujjad első ujjperce és a mutatóujjad oldala között (ha háromszögletű a tied – akkor bármelyiknél) és egyik sarkával pengeted fel-és le.

   Sok sikert! 🙂

   Válasz
 5. Szerintem nagyon jó ez az egész mert nem kell elmennem sehova,
  és nem kell érte drága pénzt kiadni! Nagyon könnyen el tudtam sajátitani az első 3 videóanyagot,egyszerű és nagyszerű!

  Válasz
   • Szia!
    Én azt szeretném tőled kérdezni hogy milyen méretű gitárt vásároljak?Ja és 11 éves vagyok.

    Válasz
    • Ha kezdő vagy,a klasszikus gitár az ajánlott.Ha nem vagy kezdő és hosszú távra tervezel,akkor akusztikus gitárt végy.Továbbá fontos,hogy át tudd érni a gitárt a karoddal ás hogy olyan vékony legyen a nyaka,hogy jól le tudd fogni a húrokat.Remélem segítettem. 🙂

     Válasz
 6. Szia Ádám!
  Most 15 éves vagyok, és már régóta szerettem volna megtanulni gitározni. Úgy hogy nagyon köszönöm ezeket a videókat, nagyon sokat segítenek! 😀

  Válasz
 7. SZIA! Meg kottat olvasni se tudok de nagyon szeretnek megtanulni gitarozni velemenyt szeretnek kerdezni ,hogy ezekkel a leckekkel kezdhetem-e,a gitartanulast,vagy problemat okoz ha nem tudok kottat olvasni,azt hol tanulhatom meg.koszi.

  Válasz
  • Szia!

   A Gitár Egyetemet pont azért hoztuk létre, hogy ne kelljen megtanulni kottát olvasnia valakinek ahhoz, hogy megtanuljon hobbi szinten gitározni! Szóval a válaszom az, hogy nem kell feltétlenül megtanulnod! 🙂

   Jó gyakorlást!

   Válasz
 8. Szia Ádám!
  Még csak az elején tartok a tanfolyamnak, de már most látom, hogy nagyon hasznos és érthető! Köszönöm!

  Válasz
  • Szia Ádám! Én most vagyok 14,és rászántam magam a gitártanulásra.Igazából kezd minden világossá válni,csak egy a kérdésem:a gitár nyakán lévő érintőket hogyan számozzák,és azt említik a kottákban,hogy hol kell lefogni?
   Előre is köszi, és nagyon hasznosak a videóid.
   😉

   Válasz
   • Szia!

    A kottákban szerepelni fog, hogy hol kell lefogni! Örülök, ha tetszik a tanfolyam, jó gyakorlást!

    Válasz
 9. Szia Ádám!

  Ez volt az első leckém,és nagyon tetszett. 🙂
  Nagyon örülök,hogy rád találtam! 🙂
  Már egy éve van gitárom…de EDDIG még nem találtam holnapot ahol magyar és érthetően megértettem volna. De erre rád bukkantam…és ennek rettenetesen örülök! :))
  Úgyhogy köszönöm ,hogy megcsináltad ezt a honlapot ,mert nekem szükségem,van rá! 🙂 😀

  Üdv: Betti! :))

  Válasz
  • Szia Betti!

   Köszönöm a hozzászólásodat, örömet okoz nekem is, hogy tetszik neked a dolog! 🙂 Jó gitározást!

   Válasz
 10. Pengetésnél amikor lentről fel E1-E6 haladsz akkor is fentről le pengetsz vagy fordítva, esetleg mindegy? Azért kérdezem mert a második ujjgyakorlatnál felfelé haladáskor fel-le a pengetés iránya.

  Köszönettel: G.Gábor

  Válasz
   • Szija

    Én holnap kezdem el vannak terveim
    Egy ki álom mondhatjuk énekelni “tudok”
    És egy kisebb közönség előtt fellépni lehet álom marad de nagyonsokseggitesz köszi

    Válasz
 11. Szia Ádám,

  Hát ez csúcs, nem gondoltam volna, hogy fogsz ilyet csinálni! (: Tökjóó ötlet! Persze azért nem egy gitáróra, de tetszik! (:
  Ahogy látom, a többieknek is! 😉

  Válasz
 12. Kedves Ádám!
  Úgy tűnik hiába várom a másodikat, nekem sem hajlandó megérkezni.. 😀
  Muszáj másik e-mail – még 3 nap várakozás? Túl jó ahhoz..:)

  Válasz
 13. Szia! 😀
  Nagyon hálás vagyok, hogy készítettél ilyen videókat, mert nagyon hasznosak, és jól érthetőek! 😀 Régebben “gitároztam”, tnaultam kis ideig, de mivel öregszem, hát nem sok maradt meg. És most jött el az ideje, hogy újre kezdjem. egyszóval, köszönöm! 🙂

  Válasz
 14. Ádám!
  Én most 12 vagyok nagyon tetszik egyszerű és nagyszarű sokat segitettél köszönöm 😀

  Válasz
 15. Nem baj ugye hogyha nincsen pengető ?? Amugy szerintem megéri kiprobálni … köszönöm nagyon szépen megmentetted az életem

  Válasz
  • Szia Robi!

   Nem kötelező a pengető, Mark Knopfler pl. sosem használt, mindig 3 ujjal játszik, de ettől függetlenül ajánlott.

   Válasz
 16. ÁDám köszönjöm mindenki nevében ezt az oldalt! Biztos vagyok benne hogy mindenkinek sokat segít a tanulásban 🙂

  Válasz
 17. Kedves Ádám!
  A munkám során gyermekekkel foglalkozom. Sok évvel ezelőtt, néhány akkord lefogásáig jutottam csak el. Sajnos azóta rengeteg más elfoglaltságaim miatt teljesen abbahagytam a gitározást. A napokban vettem elő újra, és néhány régi gyermekdal eljátszásakor tapasztaltam, mennyire le lehet kötni az óvodás gyermekek figyelmét. A leckéd nagyon jó, sokat segített, örülök, hogy vannak még emberek akik önzetlenül tudnak segíteni másoknak. Ebben az évben az óvodai csoportom fele gitárt szeretne a Jézuskától kapni, pedig én csak néhány akkordot tudok lefogni. Talán nem szégyen nőként, 47 évesen elkezdeni a tanulást! Köszönöm a segítséget, várom a következő leckét!

  Válasz
  • Szia Erzsike!

   Köszönöm a szép szavakat, én pedig örülök neki, hogy vannak még olyan 47 éves óvónők, akik belül 20-nak érzik magukat! Sok sikert a gitározáshoz és pacsi a gyerekeknek! 🙂

   Válasz
  • Kedves kollegina, sok sikert hozzá 🙂 Akkor mégiscsak jól döntöttem, hogy szeretnék gitározni 🙂

   Válasz
 18. szia
  azt szeretném kérdezni hogy muszály pengetőt használni vagy elég ha az ujammal pengetem?

  Válasz
  • Célszerű dallamok ill. szólok játszásához, mert sokkal gyorsabb leszel vele később. Akkordozáshoz én sem használok pengetőt.

   Válasz
 19. 14 éves vagyok, most karácsonyra kapok gitárt, úgyhogy örülök hogy megtaláltam az oldalad. A gitárt netről rendeltük és a csomagba lesz hangoló síp is. Esetleg le tudnád írni azzal hogyan tudom felhangolni? Vagy egyszerűbb lesz a videó alapján hangolni?? 😀 Előőre is nagyon köszönöm!! 🙂

  Válasz
  • Szia Laura!
   Én is 14 éves vagyok(februárba leszek 15) és én is most karácsonyra veszek szerintem egy gitárt, mert már régen szerettem volna megtanulni egy hangszeren játszani. Tescoba láttam egy tök jó gitárt, ami 10.000 ft. Azt nem tudom, hogy van-e pengető hozzá, de remélem, hogy van. Sajnos balkezes vagyok, de kénytelen vagyok jobb kézzel megtanulni gitározni. De szerintem nem lesz baj, ha kötni megtanultam jobb kézzel, akkor gitározni is remélem meg fogok tudni. Üdv.: Berni

   Válasz
   • Szia Berni!! Szerintem nem kell jobb kézzel megtanulnod gitározni, lehet kapni bal kezes gitárt is. Mi a http://www.teszvesz.hu -n vettük a gitárt(ma jött meg :)),ott van balkezes és az is 10-12000 környékén van!! Lehet hozzá +3.000-ért venni kellékeket, abban van minden. Szerintem nézd meg ott, sok szerencsét :D!
    Üdv: Laura

    Válasz
    • Sziasztok!
     Berni szerintem nyugodtan vedd meg a jobbkezes gitárt mert ismerek sok embert aki balkezes lévén tanult meg jobbkezesen játszani. Lehet hogy kicsit több időbe telik de ügyesebb lesz a jobb kezed.
     És ha elmész haverokkal valahova és ott van egy gitár de jobb kezes te pedig balkezesen tudsz akkor nem tudsz játszani rajta.

     Válasz
    • Így van, vehetsz bal illetve jobbkezes gitárt is, ülj le, vedd az öledbe és döntsd el, hogyan kényelmesebb ill. természetesebb számodra!

     Válasz
     • szia! bocsi, de pont a kérdésemre nem válaszoltál, amit kiirtam xD! Szerinted tanuljak meg hangolósíppal hangolni, vagy jobb, ha megtanulok a videó alapján?? 🙂 Köszi: Laura

     • Köszi szépen a válaszokat!Szerintem jobbkezest fogok venni, mert így könnyebb lesz minden gitáron játszani. Meg ahogy írtam, kötni is megtanultam jobb kézzel, attól függetlenül, hogy balkezes vagyok, sokmindent tudok jobb kézzel csinálni. Pl. enni, írni egy kicsit.
      Laura, én nem értek annyira a gitározáshoz, meg a zenéhez, de én inkább azt a hangolást választanám, ami a videóban szerepel. De ha rájössz arra, hogy kell síppal hangolni, és úgy könnyebb, akkor csináld úgy,

 20. Szia!

  En nagyon szeretem a gitart es szeretnek minel hamarab megtanulni jatcani rajta a te segitsegedel remelem fog meni koszi a segitseget !!!:)

  Szia!

  Válasz
 21. szia! Nem rossz,csak én már jóval előrébb tartok. Már másfél éve gitározok…. a skálákhoz meg a szólókhoz való anyagra várok csak…. Am tényleg nem rossz 🙂

  Válasz
 22. Szia Ádám
  Én 12 éves vagyok és karácsonyra kaptam egy gitárt ( már régóta szerettem volna)
  Nagyon hasznosnak találom, nagyon tetszenek a videók

  Válasz
  • Szia!

   Örülök, hogy ennyire szereted a gitározást! 10 évesen már simán el lehet kezdeni! Jó tanulást!
   Ádám

   Válasz
 23. Szia Ádám!
  13 évesen kaptam meg Karácsonyra az első gitáromat. A videóid amiket kaptam eddig jól elmagyaráznak mindent. Köszönöm szépen 🙂

  Válasz
 24. Ma kaptam én is egy gitárt, már könyörögtem egy ideje érte. 😀 Nagyon klaszak a videók, teljesen érthetők. 🙂 Nagyon szépen köszönöm!!!!!

  Válasz
 25. Szia!
  Most kaptam meg az első leckéket. Tetszik, hogy szemléletes és érthető!
  Remélem a többi is menni fog. Előre is köszi! 🙂

  Válasz
  • Szia Csilla!

   Örülök, ha megkönnyíthetem a tanulást! Egyre jobb és jobb lesz, csak így tovább!
   Üdv,
   Ádám

   Válasz
 26. Szia Ádám!

  Lesznek a következőekben ujj pengetős gitárleckék is? Mert én szívesebben tanulnék úgy játszani mint pl Andy Mckee, Antoine Dufour, Don Ross, Craig D’Andrea 🙂 a candyrat-esek. Szerintem nagyon izgalmas zenét lehet kihozni a “fingerstyle” gitározásból is. Vagy tudsz ajánlani oldalt ahol tanulhatom ezt a stílust? Az alap megszólaltatások újjal már mennek, sőt Antoine Dufour – No Name For Love tanuló videóját gyakorlom, de mint mindenki többre vágyom 😛

  Válasz
  • Szia Csabi!

   Igen lesznek ilyen leckék is, az sosem baj, ha mindig többre és többre vágysz 🙂 Jó gyakorlást!
   Ádám

   Válasz
 27. Szia Ádam,
  Kébzeld tegnap végre teljesült az álmom már vagy 12 éves koromtól mondom anyukáméknak, hogy szeretnék gitárt, Tegnap karácsonykor a 17 éves fejemre megkaptam a páromtól a girát igaz, h még csak 7 hónapja vagyunk együtt de már tudta mit kell neki venni. Na mindegy 😀 Máma keresgéltünk a youtubon valami kottákat mégis hogyan kell el indulni s megtaláltunk téged nagyon jó előny, h interneten keresztül is lehet tanulni mert sajnos koleszos vagyok s nem nagyon tudnék suliba járni szal nagyon jó az oldalad reméllem tényleg megtanulok gitározni igaz a hangolás kis gondokat okoz de reméllem jobb lesz. Köszönjük Ádam :-* 🙂

  Válasz
  • Helló Kedves Ádám!
   Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldaladat, hiszen szeretnék már gitározni tanulni.. Természetesen elképesztő előnyt jelent számomra, hogy nem kell érte semmit se fizetni 🙂 Az első leckét könnyedén elsajátítottam, igaz annyira tetszik hogy nem napi 15, hanem legalább 1 órát fogom gyakorolni, hogy tökéletes legyen. Olyan gyorsan nem megy mint neked a videóban de igyekszem 🙂

   Válasz
  • Ez aztán az ajándék! Örülök, hogy tetszik az oldal, és segíthetek, hogy megtanulj gitározni 🙂
   Jó gyakorlást!
   Ádám

   Válasz
 28. Én a hangolásnál elakadtam 😀 Úgyhogy a húgom próbálkozik. Ráadásul fáj a kezem. Tök más, mit a hegedülés.

  Válasz
 29. Szia Ádám!

  Próbálkozom és néha sikerül… nem vagyok benne biztos, hogy jól hangoltam be a gitáromat (amire már évek óta vágyom), de a lényeg, hogy nagyon akarom! Az ujjgyakorlatok, mint a lassított felvétel 🙂
  De nagyon hasznosnak találom az oktató anyagot és többnyire érthető is, bár nagyon kezdő vok még, de mindenki így kezdi…

  Válasz
  • Szia Kata!

   Pontosan így van, valahol el kell kezdeni. Jó gyakorlást kívánok és örülök, ha segíthetek a fejlődésben 🙂
   Ádám

   Válasz
 30. Szintén “karácsonyi gitáros” vagyok, közel 40 évesen leptem meg magam vele.
  Kromatikus ujjgyakorlat: ez zseniális. Két napja csinálom(jó, stréber vagyok, kb.40 perc naponta az említett 15 helyett) és máris másként “látják” az ujjaim a húrokat. Elég merevek az ujjaim, de mintha könnyebben közelíteném az akkordváltást (A-ból E-be) néha már sikerül is.
  Hálás köszönetem: Tibor

  Válasz
  • Szia Tibor!

   Köszönöm. Jó olvasni, hogy ilyen sokan találnak örömet a gitártanulásban, pláne, ha valaki olyan szorgalmasan gyakorol, mint Te 🙂 Meg fognak szelídülni azok az ujjak, ehhez jó gyakorlást kívánok! Ádám

   Válasz
 31. Szia! Én sem kaptam még meg a másodikat, utánakerestem youtube-on, de nem tudom, milyen sorrendben vegyem át őket…Légyszíves megírnád a sorrendet a videók közt? Előre is nagyon köszönöm!

  Válasz
 32. helloka

  nekem ez tul nehez de nem adom fel csak szeretnek egy valamit ha lehetseges akkor kuldjetek egy kicsit kesobb a kovetkezo leckeket mivel hogy nem csak nekem lenne erre szuksegem hanem masnak is
  nem vagyok abban bisztos hogy mas mit csinal otthon de peldaul aki meg csak most fog eloszor gitart a kezeben az meg azt sem tudja hogy hogyan epulfel vagyis hogy azt a nagy lyukot hogy hivjak minek van meg ilyesmik ezzel kene kezdodjon a lecke eleje es meg van egy kicsike gubanc az elejen elhadarja a hangokat es vagy szasszor ujbol kell halgasd hogy mgtanuld

  Válasz
  • Figyelj, az elején elmondták, hogy ez nem elmélet, hanem gyakorlat, csak azoknak akik hobbi szinten akarnak gitárt tanulni…amúgy vannak oldalak, ahonnan a száraz elméletet meg tudod tanulni…

   Válasz
  • Szia,

   a küldés automatikusan megy, tehát mentsd le a leckéket, hogy olyan tempóban haladhass, ahogyan neked a leginkább megfelelő. Örülök, hogy nem adod fel, nem is kell! 🙂 Élvezetes gitározást!

   Válasz
 33. Szia Ádám!
  Sokat gyakorlom a kromatikus ujjgyakorlatokat, már sajognak az ujjaim, de nem adom fel!
  Viszont a Boci-boci tarkával nem boldogulok…Leírtam az oktatóanyagból, hogy 3-2-0 3-1-0 3-1-0 2-0-0 és ha így játszom az alulról a 3. húron, nem jön ki a dallam.
  Nagyon kezdő vok, ezért nézd el nekem balgaságom…
  De mit csinálok rosszul????

  Válasz
 34. Szia Ádám!
  Én csak 12 éves gyerek vagyok és én 8évig tékvándóztam de ez a gitár suli tök buli!Ezért remélem én is tok majd tök jo kis zenéket megtanulni és azokat eljátszani.
  Köszi ha olvastad ezt és kellemes ünnepeket!!!
  Gerike

  Válasz
  • Szia!

   Szuper, köszönöm! Örülök, hogy tetszik a gitársuli, ha sokat gyakorolsz, biztos lehetsz benne, hogy nagyon jól fogsz játszani! 🙂

   Ádám

   Válasz
 35. Szia, Ádám!
  Nagyon hasznosnak találom a videóidat. Az ujjgyakorlatba még gyakran belezavarodok, de kitartóan gyakorlok.

  Válasz
  • Szia Tamás,

   köszönöm és örülök, hogy hasznosítod, amit itt tanulsz. Hidd el, kellő gyakorlás után már könnyedén fog menni! Sok sikert! 🙂

   Ádám

   Válasz
 36. Szia!
  Én karácsonyra kaptam egy gitárt. És azt szeretném ,kérdezni, meg mondani, hogy: hol lehet venni pengetőt,adig amedig nem kapok pengetőt adig csinálhatom pénzel vagy nem????? Mert nem kaptam hozá!!.

  Válasz
 37. Üdvözletem!

  Nos, óvodapedagógusként játszom már furulyán, de mindig álmom volt, hogy egy hangszer kell ami mellett énekelni is lehet. A gitár a legszimpatikusabb, amit elérhető áron be lehet szerezni, hurcolhatom, s viszonylag egyszerűnek tűnik rajta játszani (nekem). Pici, rövid ujjaim miatt féltem a gitártól és ahogy megnéztem a videókat méginkább elbizonytalanodtam, de azért várom a következő leckéket is, így hangszer nélkül. Remélem az utolsó leckéig 100% meggyőzöm magam, hogy mégiscsak szeretném én ezt 🙂

  Válasz
  • Kedves Óvónéni!

   Nagyon örülnék, ha a leckék megerősítést tudnának adni, hogy mennyire jó a gitározás és hogy tényleg bárki megtanulhat játszani rajta. Csak gyakorolás és szorgalom kérdése! 🙂 Bár hangszer nélkül valóban bonyolultabbnak tűnik, bízom benne, hogy hamar egymásra hangolódnak 😉
   Minden jót kívánok hozzá!
   Ádám

   Válasz
 38. szia ádám!Én karácsonyra (2011.12.24.)kaptam németországból egy fekete gitárt.magyarul nem tudom mi ez de németül itt van:3/4 Kindergitarre Akustik Gitarre Westerngitarre 8-12 jahre+Tasche+Gurt NEU.Szerinted ez egy jó gitár?(12 éves vagyok,márciusban 13)

  Válasz
  • Szia! Én németes vagyok, már 8 éve tanulom, segítek a fordításban: Te egy gyerekgitárt kaptál, a 3/4 azt jelenti(szerintem), hogy kisebb, mint a normál méretű(felnőtt) gitár. Akusztikus gitárt kaptál, ami 8-12 éveseknek van. Van hozzá táska, és a Gurt azt nem tudom, hogy mit jelent. Sok sikert a tanuláshoz! Üdv.: Berni

   Válasz
  • Szia!

   Ez egy kezdő készlet, tehát alapfokon megtanulni gitározni jó lesz! 🙂 A sok gyakorlás után majd úgyis meglátod, hogy “kinőtted-e” már!
   Ádám

   Válasz
 39. Kedves Adam
  En 11 eves vagyok.A gitarom mar meg van. Fekete, elektro-akusztikus es 4/4-es.Nagyon segitettek a te videoid! Nagyon szeretek gitarozni. Kicsi korom ota arra vagytam hogy gitarozni tudhassak, es most a te segitsegeddel megtanultam. Koszi a segitseget!!

  Válasz
 40. Szervusz Adam,

  En 35 evesen kezdek most gitarozni tanulni:). Korabban klarinetoztam es szaxofonoztam 14 evig szolo es zenekarban is, ez mondjuk annyiban segit h van nemi zenek elokepzettsegem, de a sajnos a gitar technikaval kuzok nagyon. A jobb kez ok, de a bal valahogy nem megy. Lehet h rosszul tartom, vagy a gitar nem megfelelo.?
  Egy Yamaha F310-est vettem. A gondom az az, hogy a hurok kozott mintha kicsi lenne a hely, az ujjam begye sokszor beler az alatta levo hurba. Illetve pl az A-durt nem tudom sehogy lefogni, a mutato ujjam nem fer el fendesen, csak a bund tetejenel ezert a hur nem feszul meg. Egy ujjasan le tudom fogni, hianyosan szol (legalso hur nelkul) de nem az igazi. Nezem ahogy te fogod le a bundokat, de nem megy olyan egyenesen tartani a csukolmat.
  Tudnal feltolteni a helyes keztartasrol-gitar fogasrol videot?
  Vagy lehet h ez a model egyszeruen nem jo nekem ergonomiailag (letezhet ilyen?).
  Etto fuggetlenul nagyon elvezem, tok jok a leckek!:)
  Udv: Peter

  Ui.: hangolashoz ajanlanam az Epic Tune-t okostelefonra. Nagyon egyszeru es gyors, kezdeti hangolasokhoz jo. Bar mostmar megy nelkule is:).

  Válasz
  • Szia Péter!

   Köszönöm a hozzászólásodat, örömmel olvasom, hogy a gitár a te életedből sem maradhat ki. A nehézség, amiről írtál, gyakorlással meg fog oldódni! A helyes kéztartás az, amikor egyenes a kezed és az ujjaid. Ha szűknek érzed, próbálkozz klasszikus gitáron, annak nagyobbak a bundjai, szélesebb a nyaka. Remélem így majd még nagyobb kedvvel gyakorolsz, hajrá! 🙂
   Ádám

   Válasz
 41. szia Ádám a pengető használatát már tljesen el tudom sajátítani és a kromatikus ujjgyakorlatokat is tudom használni de még van mit csiszolni rajta köszönöm a videókat várom a 2.részt!!!!

  Válasz
  • Kívánom, hogy így legyen és sok hasznosat tanulj, az oktatóvideókkal ezen leszek! Jó gyakorlást! 🙂

   Válasz
 42. Szia Ádám.Én csak tizenkettő éves vagyok és ma kaptam meg az első gitáromat.Nagyon sokat segített ez az első lecke.De kérdezem vagy inkább mondom hogy én megakarnám tanulni a boci boci tarkát,a gólya gólya gilicét és a börtön ablakában című dalokat csak nem akkordokkal hanem pengetéssel.Tudnál nekem segíteni????????

  Válasz
  • Szia Balázs!

   A boci boci tarka már fenn van, a többit pedig felírtuk a kívánságlistára, kisvártatva jönnek az új videók! 🙂 Jó gyakorlást!

   Válasz
   • Én is tudok furulyázni de minden álmom az volt h táborba gitározhassak és szórakoztassam ezzel a barátaimat! most Karácsonyra megkaptam a gitárt és rátaláltam a honlapra! Nagyon örülök és kösz ezt az oldalt!!! 😉

    Válasz
    • Látod, véletlenek nincsenek! Jó gyakorlást kívánok, most már minden adott! Köszönöm, hogy tetszik az oldal! 🙂
     Ádám

     Válasz
 43. szia ádám.ma van a 4. nap és nem küldted a második részt.elfogod eggyáltalán küldeni?

  Válasz
 44. én már elvégeztem az első évet de 2évvel késöbb mindent elfelejtettem és ezek a leckék sokat segítenek az újrakezdésben,gyakorlásban
  köszönöm az oktatást

  Válasz
 45. Szia! 11 éves vagyok. Nagyon tetszenek a leckék, sokat próbálkozok. De nem tudom olyan erősen lefogni a húrokat, hogy olyan szépen játszak, mint te. Az ujjaimra most ránézni rémálom. sebesek tudom nem túl jó, de milesz majd? Szerinted fog keményedni az ujjam? Amúgy király vagy!

  Válasz
  • Szia Zsuzsi!

   A sok gyakorlás meghozza majd az eredményt és neked is menni fog, azért vigyázz a kezedre! Köszönöm, hogy tetszik az oldal, örülök, ha segít a tanulásban! 🙂
   Ádám

   Válasz
 46. SZia kedves Ádám

  Azt szeretném kérdezni , hogy mi a különbség a jobb és a balkezes gitár között, keresgettem a neten de nem találtam meg a külnöbséget. Légyszíves válaszolja kérdésemre.

  Előre is köszönöm.

  Válasz
  • Szia Ákos!

   Alapvető különbség, hogy fordítva van a húrozva és a kezek is épp fordítva állnak. Tehát a normál jobbkezesnél a jobb kézzel pengetsz és a bal kézzel fogod le a bundokat, a másiknál pedig fordítva. 🙂
   Ádám

   Válasz
 47. Szia! az első leckét megkaptam már egy hete , nagyon jó!! várom a következőt “három nap után ígérted ” előre is kösz üdv…

  Válasz
 48. Szia.
  Nekem egy Fender CD600CE elektro akusztikus gitárom van beépített hangolóval de még így se nagyon tudom,hogy hangoljam.
  Ha nagyon meghúzom valamelyik irányba nem szakad el a húr?
  Amúgy jók a leckék csak néha nem ott pengetem ahol lefogom a húrt 😀

  Válasz
  • Szia!

   Ez majd gyakorlással fejlődni fog ám 😉 A hangolásnál pedig figyelj, hogy ne húzd meg nagyon. Ha lassan tekered, akkor nem fog elhangolódni 🙂 Csak így tovább!
   Ádám

   Válasz
 49. Szia Ádám!

  Úgy vagyok mint a legtöbb előttem szóló, annyi különbséggel, hogy a napokban örököltem meg egy gitárt Édesapámtól. Sajnos már nem tud megtanítani, pedig sokáig mondogatta. De most erőt vettem magamon, és nekiálltam egyedül, hátha jutok valamire. 🙂 Örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt, remélem sokat fog segíteni a következőkben! Bár pár akkordot le tudok már fogni, azt nem mondom magamról hogy tudok gitározni. 🙂 Mindenesetre köszönöm a videókat, várom a második részt is! 🙂
  Üdv: Zsófi

  Válasz
  • Szia Zsófi!

   Édesapád is biztosan büszke lenne rád! A fejlődés pedig mindig a gyakorlás függvénye, úgyhogy sok örömet kívánok hozzá! Köszönöm, hogy tetszenek a leckék! 🙂
   Ádám

   Válasz
 50. Szia!

  Egy ismerősömtől olcsón megszereztem a régi akusztikusát és pár hete elkezdtem próbálgatni az ujjgyakorlatokat,akkordokat is. A legnagyobb baj,a balkezességem,amivel nem igazán tudok mit kezdeni. Jobbkezes gitárral álltam neki és már nagyon rászoktam arra. Próbáltam kérdezgetni mindenfele,hogy lesz-e emiatt valami hátrányom a normál gitár herokkal szemben,de nem nagyon kaptam érdemben választ. Én úgy gondoltam el,hogy mivel a “jobbik” kezemmel pötyögök,jobban fog menni,aztán hogy ebből mi igaz,arról sejtésem sincs!:)

  A “kromatikus” gyakorlatok jól mennek így is,bár én a videódban bemutatott figurát 4 ujjal produkálom,nem tudom probléma-e. Néhány dal intróját is le tudom játszani viszonylag jól és most hogy a te leckéidre is rátaláltam,szerintem komoly fejlődést érhetek el.
  Kihasználnám az alkalmat és megköszönném,hogy foglalkozol evvel és mindezt ingyen teszed. Sok hozzám hasonló lelkes,de idővel vagy pénzzel gyérül álló gitárospalánta életét teszed ezzel könnyebbé! Csak így tovább! 😉

  Krisz

  Válasz
  • Szia Krisz!

   van külön balkezesek számára készített gitár is, lehet hogy inkább azon lenne célszerű gyakorolnod (fordított a húrozás). Örülök, ha már így is vannak sikereid és köszönöm, hogy hasznosnak ítéled a videókat! Ádám 🙂

   Válasz
 51. szia
  A feladatok szupik!
  Az viszont nem passzol nállam hogy az elso reszt megkaptam kedden és csütörtökön meg kaptam ujra ma szombat van és még mindig semmi email a 2. részről pls segits 🙂

  Válasz
 52. 13 éves vagyok már járok focizni és elkezdtem dobolni, ezért nem fér bele a programomba a gitáróra. a legnagyobb videó megosztó portálon találtam rá erre a honlapra. tavaly kaptam egy gitárt ám máig nem érdekelt. ma elővettem leporoltam és elkezdtem vele “játszani”. ezek után rátaláltam erre a honlapra. nagyon tetszik minden, és várom a 2. részt

  Válasz
  • Nagyon örülök, hogy csak annyi kellett, hogy megtaláld ezt a lehetőséget ;-), hogy a sűrű programjaidon ugyan ne múljon, hogy tudj gitározni vagy se! 🙂 Jó gyakorlást!

   Válasz
 53. Kedves Ádám! Én most 13évesen kaptam gitárt de már 2 éve könyörögtem érte 🙂 … végre megkaptam! Az óráid sokat segítenek … a rokonok szerint már fejlődtem 🙂 … szóval nagyon szépen köszönöm ♥

  Válasz
 54. Szia Ádám!

  Nagy örömöt szereztél nekem már ezzel az első 3 videoval.
  Idén kezdtem dolgozni tanitonőként és mindenféleképpen szerettem volna megtanulni gitarozni, mert ez segit a tanitásban és mert gyerekkoromtól kezdve nagyon tetszik. Most kaptam a gitart születésnapomra, 21 vagyok, mondjuk hamarab is kezdhettem volna , de most itt az alkalom és minden erőmmel ezen leszek. Mikor kezembe vettem a gitárt és elkezdtem kersgélni a youtube-on azthittem soha nem fog sikerülni, de aztán megtaláltam a te vidoid, es új remény csillant fel bennem. Nagyon sokat fogok gyakarolni a következő leckékig, és remélem, hogy mire a végére érek menni fog.

  Köszönüm szépen segitséged!
  Üdv: Kicsi

  Válasz
  • Kedves KICSI

   Örülök, ha így látod, és hozzájárulhattam, hogy találj egy hobbit, szenvedélyt, amit magadért és a gyerekekért is szívesen művelsz! Sok sikert hozzá és jó gyakorlást kívánok a leckékhez! 🙂
   Ádám

   Válasz
 55. Szia Ádám! én kezdésnek csak megnéztem a videókat és utána próbáltam meg csinálni utánad a magyarázat alapján. most 22 évesen kezdtem neki és azt hittem hogy talán fél év után tudom majd megtanulni az alapokat hisz fogalmam sem volt mi fán terem a gitározás ..de így ahogy te magyarázod és mutatod nagyon egyszerűnek tűnik és úgy érzem ha tényleg rendesen gyakorlok akkor tényleg képes leszek ennyi ídő alatt elsajátítani az alapokat 😀

  Válasz
  • Kedves Marianna,

   köszönöm, hogy megosztottad ezt velem! Hidd el, de majd tapasztalni is fogod, hogy gyakorlás kérdése az egész! 🙂 Jó szórakozást hozzá és örülök, ha ehhez hozzá tudtam járulni! Ádám

   Válasz
 56. Szia Adam!
  Isment zavarlak, de csak halamat es koszonetem szeretnem kifejezni ujbol. Egyszeruen szuper az, hogy ennyire az alapoknal kezded a tanitast igy valosaggal raall a kezunk. Nagyon el voltam szomorodva, hogy nem tudom arfogni a gitart, mert rovidek az ujjaim de igy hogy szep fokozatosan ket ujjal kezdem sikerul.
  Viszont van egy kis problema, ugy mondtad, hogy a kezunket amelyikkel pengetunk vagy a hurok ala ujjal rogzitsuk, vagy a csuklot a hurok vegehez (nem tudom a rendes megnevezest), de ez nekem sehogy nem sikerul. Mikor eszreveszem gyorsan visszateszem, de ahhogy nem figyelek ra rogton elveszem. Ez ronthatja a kesobbiekben a jatekomat?
  Egyebkent minden oke! Mindent koszi megegyszer!
  Udv. KICSI

  Válasz
  • Szia KICSI!

   Köszi továbbra is, hogy tetszik az oktatás. Ha az elején tudatosan gyakorolsz és figyelsz erre, akkor egyre inkább természetes lesz a tartás 🙂 Ádám

   Válasz
 57. Kedves Tanárúr! Nagyon szépen köszönöm a leckéket igaz még az elsőnél járok de nagyon jó és érthető .Még 11 éves vagyok de már régi vágyam hogy gitározhassak de még csak most kaptam gitárt.Már nagyon várom az újabb leckéket ,igyekszem sokat gyakorolni.Köszönöm szépen.

  Válasz
  • Szia Imi!

   Köszönöm, ha tetszenek a leckék és jól tudsz haladni velük! Csak így tovább! 🙂 Ádám

   Válasz
 58. Nagyon klassz az első lecke már nagyon várom a többit! Önbuzgóságból megtanultam a Valami America-t is amit a videóid között találtam!A többi vidit is meglesem hátha találok valami könnyebbet még!
  Köszi a leckét!Biztos a többi is hasznos lesz.

  Üdv: Szamoca

  Válasz
  • Szia Szamóca!

   Csak íg tovább a szorgalommal! 😀 Jó gyakorlást, köszönöm, hogy tetszenek a videók!
   Ádám

   Válasz
 59. Nagyon szuper volt az első lecke! Nagyon sok hasznos infót kaphat a tanuló, s persze kedvet, hangulatot a tanuláshoz!
  Várom a következőt!
  Üdv: Laci

  Válasz
  • Szia Laci!

   Ennek szívből örülök, csak így tovább a gyakorlással és a lelkesedéssel, mennek a videók! 🙂 Ádám

   Válasz
 60. Heló Ádám! MÁr 4 napja megkaptam az első leckét és azóta nem jött a második. Amit már nagyon várok mert az első is nagyon tetszett. Miért nem kaptam meg a második leckét? Várom válaszod! Üdv: egy lelkes gitártanuló.

  Válasz
 61. Nekem azóta meg van az összes lecke….most dobolni tanulok….és már van is egy oldalam….ahol a zenétől kezdve egészen a sport karrieremig le van adva minden…és köszönöm mindenkinek aki ezt az egészet csinálta….sok sikerem volt az óta hogy meg kaptam a leckéket….nekem minden nap egy jobb korszak….köszönöm….és nektek pedig jó tanilást!!!….higgyétek le hogy meg éri!!!…..

  Válasz
  • Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk! Sok sikert kívánok neked a továbbiakban, mert még lesznek újabb leckék és tanfolyamok, amelyekkel lehet fejleszteni tovább a gitártudásodat! 🙂 Ádám

   Válasz
 62. Szia Ádám!
  Jó tanár vagy, köszi a segítséget.
  Az egyik videóban azt is megmutathatnád, hogy hogyan kell újrahúrozni a gitárt.
  Köszi, Stef.

  Válasz
 63. szia. nagyon hasznosak a videok. : ) csak még belekell jönnöm, de remélem megtanulok gitározni. 😀 ez az egyik álmom, nah meg az éneklés. úgyhogy köszönöm. nagyon sokat segít ez az oldal. : )

  Válasz
  • Szia Petra!

   Örülök, hogy segíthetek, hogy egyik álmodhoz a fejlődést támogassam! Jó gyakorlást kívánok, biztosan ügyes leszel! 🙂 Ádám

   Válasz
 64. Hello Ádám !!!

  Az utolsó videó anyaga nekem kicsit nehéz h érhetném el h jobban mennyen mert már szét gyakoroltam magamat de nem megy annyira am nagyon jók a vidik és köszi hogy elmagyrázol mindent

  Válasz
  • Helló!

   Ne add fel a gyakorlást, lehet, hogy ehhez kicsit több időre lesz szükséged, de légy türelemmel, mert meghozza az eredményt! 🙂 Nem kerget senki! Ádám

   Válasz
   • kedves adam!

    ekezet nelkul irok mert kulfoldi a gepem de lenne egy kerdesem.Merre kell huzni a hangolokat ha magasbbra vagy melyebbte akarom hangolni?

    Válasz
 65. Hello! Lenne pár kérdésem. Egyik, ha például megnézek 1 dalt a neten, tehát az akkordjait, akkor honnan tudhatom, hogy hányszor kell le és fel pengetni? Az oldalon csak az akkordot írja, a ritmust nem. Következő kérdésem, hogyan kell a netes akkordok magyarázatát leolvasni? Tehát például Am (á-mól). A gitáron köztudottan vízszintesek a húrok, a képen pedig mindíg csak függőleges vonalakat látok, ezért vagyok összezavarodva. Amúgy 2 hónapja járok tanárhoz, bár 1 hónapig nem voltam 😀 . szóval a nagyon alapokat tudom, és a te leckéidből is az első 3videót láttam még csak, amit már tudok is 😀 de erre a 2 dologra nem tudok rájönni. Nagyon megköszönném ha tudnál válaszolni 🙂 Üdv

  Válasz
  • Szia!

   Ezeket hallás alapján tudod eldönteni. De lesz majd az akkordolvasásról és tabulatúráról is egy videó! 🙂 Jó gyakorlást! 🙂 Ádám

   Válasz
 66. Szia Ádám!
  Nagyon jó a lecke, örülök, hogy önzetlenül segítesz, végre vannak ilyen emberek is, csak sajnos nem kapom a következő részt, csak az elsőt kaptam 6-án és utána semmit. Köszönöm előre is, sok sikert Semi

  Válasz
 67. Hello Ádám!
  Most kezdek el tanulni gitározni de elektromoson. Attól függetlenül jók ezek az anyagok nem? pl.: A pengetés meg az alapok 🙂

  Válasz
 68. Szervusz!

  Én nekem 7 éve van 1 elektromos gitárom. 2 évet jártam tanárhoz aki “meguntatta” velem a gitározást. mert ismerőseim akik más tanárhoz jártak már félév,1év alatt megtanultak kottát olvasni.. Nah én 2 év alatt semmit nem tanultam. De így 5 év után újra elkezdtem gondolkozni hogy megtanuljak gitározni. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a 10 lecke megtanít kottát olvasni?
  Válaszodat előre is köszönöm.

  Üdv: Balázs

  Válasz
  • Szia Balázs!
   Ez a 10 lecke kifejezetten azért van, hogy a gyakorlati pengetést gyakoroltassa, tehát kottaolvasást nem tanulunk. Arra majd lesz később egy külön videó! De ha elvették a kedved, akkor most ez jó lehetőség lehet, hogy újra megszeresd a gitárt 🙂 Ádám

   Válasz
 69. Köszönöm, megkaptam, a 3. leckét, de sajnos a 2. nem, ezt is szeretném megkapni, köszönöm, sok sikert mindenkinek Semi

  Válasz
 70. Szia Ádám!
  Nagyon jó a gitártanfolyamod,egyszerű és könnyen érthető!Megkaptam az első részt azonnal,de sajnos azóta semmit! Várom a többi részt!
  Üdvözlettel: Attila

  Válasz
 71. Szia Ádám.

  Nagyon jók a videók én életembe előszőr tegnap fogtam gitárt a kezembe és a videóid alapján meg is tanultam 2 dalt nagyon ügyes vagy és köszi a videókat 😉 .

  Válasz
  • Szia!
   Köszönöm és gratulálok a gyors sikernek 🙂 Maradjon meg a lelkesedés és gyakorolj sokat az eredményekért 🙂 Ádám

   Válasz
 72. Hello.Csatlakozom a többiekhez nagyon segítőkész,és egyszerű ez az oktatás,sőt nagyon logikus is,általába zenét tanulni a leglogikusabb szerintem.Én egyet nagyon hiányolok,a kottát,tabokat
  az oktatáshoz,ami szerintem elengedhetetlen,ha valaki komolyan meg akarja tanulni,szerintem az olyan mintha úgy ennénk a levest,
  hogy csak az ízét érezzük,de nem tudjuk miből áll.Amúgy gratula
  a videókhoz!

  Válasz
  • Szia Tamás!

   Köszönöm! És azt is, hogy megosztottad velem a véleményedet! A kottaolvasásssal kapcsolatban lesz majd egy külön videó is! Viszont így, hogy a sikerélmény fellelkesít, sokkal hatékonyabb a tanulás, mintha az elmélettel nyitnánk 🙂 Ádám

   Válasz
   • kedves adam!

    ekezet nelkul irok mert kulfoldi a gepem de lenne egy kerdesem.Merre kell huzni a hangolokat ha magasbbra vagy melyebbte akarom hangolni?

    Válasz
 73. Nekem bejönnek. 😀 Elég értelmes, elég lassan magyarázol ahhoz hogy megértsem 😀 Am nem hiányolom a kottát, mint az előző hozzászóló, mivel, jártam zeneiskolába, de annak már vagy 10 éve, és elfelejtettem :/ De ugynézki kotta nélkül is meglehet tanulni 🙂

  Válasz
  • Köszönöm, hogy leírtad ezeket, örülök, hogy hasznosak a videók számodra is. Gratulálok! A kottaolvasásról is készül videó, de a tanfolyam célját tekintve nem az volt az elsődleges 🙂 Ádám

   Válasz
 74. Szia Ádám!
  Nekem nagyon tetszik ahogy oktatsz.
  Szerintem nagyon kedves dolog,hogy ezt az egészet kitaláltad 🙂
  Lenne egy kérdésem. Mégpedig hogyan könnyebb gitározni akkordosan vagy (már megint nem tudom a nevét) a másik a nem akkordosan…???

  Válasz
  • Szia!

   Köszönöm, hogy ha tetszik a tanfolyam.
   Hogyan könnyebb? Ez daltól függ, de általában akkordosan 🙂
   Ádám

   Válasz
 75. Szia.
  Megkoszonom ezt a prima tanfojamot. Már kissé elmúltam 50 és nem úgy pattognak az ujjaim, mint szeretném de hiszem hogy a te segítségeddel is idovel javulok.

  Válasz
  • Szia László!

   Örülök, hogy belevágtál a gitártanulásba, sosincs késő, ne hidd 🙂 A fejlődés pedig nem az életkoron, hanem a sok gyakorláson múlik! Videóimmal igyekszem segíteni és kívánok sok jó gyakorlást! Ádám

   Válasz
 76. Szia Ádám 🙂

  Újjal én se szolgálhatok 🙂 én is csak azt tudom elmondani mint az előttem szólok , nagyon egyszerű és jól érthető a tanításod, nagyon jó tanár vagy ami úgy gondolom elég fontos ,főképp ha valaki teljes kezdő szinten áll .

  Válasz
  • Szia! 🙂

   Köszönöm szépen. Remélem így látod majd a 10 lecke végén is 🙂 Jó gyakorlást kívánok! 🙂 Ádám

   Válasz
 77. Hello.Én kb 2 éve vettem a gitáromat és azótais ilyen tankcsapda számokat meg hasonló műfajú zenéket tanulok tabról azért látogadtam fel ide mert nekem nemjárnak úgy az ujjaim ahogy kéne valami gyakorlat vagy valami hasonló kéne a mutató és a közpső ujjam tök jól funkcionál még a gyűrűs is elmegy de a kis ujjam hát azzal van a gond 🙂 (cry) szal remélem lesz lecke ezzel kapcsolatban is.Ám a videók tetszenek jól áttekinthető minden bár ez még csak az elej 😀 minden esetre köszi és várom a kövi leckét 😀

  Válasz
  • Szia!

   A gyakorlás sokat javít az ujjgyakorlatokon, remélem a tanfolyam végére már mozgékonyabb lesz a kisujj is 🙂 Örülök, ha eddig meg vagy vele elégedve! Jó gyakorlást kívánok! Ádám

   Válasz
  • Szia!

   A kromatikus ujjgyakorlatok pontosan erre valók, hogy mozgékonyabbak legyenek az ujjaid 🙂 Jó gyakorlást! Ádám

   Válasz
 78. Szia! Rengeteg anyagot tartalmaz egy lecke. amint megkaptam az első leckét elkezdtem gyakorolni és most vettem észre hogy eltelt kb 3 óra. Nagyon élvezem, köszönöm a leckéket. Ibolya

  Válasz
  • Szia Ibolya!

   Hát igen, a gitártanulás könnyen függőséget okoz! 🙂 Csak így tovább a lelkes gyakorlással, megy majd a 2. lecke is! (Ha vmiért nem érkezik meg, írj ide, kérlek!) Ádám

   Válasz
 79. Szia Ádám 🙂

  Sajnos nem jött meg a 2. leckém tennél vmit ez ügyben ?
  Előre is köszönöm 🙂 Szia

  Válasz
 80. Szia Ádám!

  Nagyon örültem mikor rátaláltam erre az oldalra, mert már régi álmom volt megtanulni gitározni. Köszi a leckéket, nagyon hasznosak.
  Már várom a következőt.

  Válasz
  • Szia Marci!

   Örülök neki, ha kedvedre van a tanfolyam, lelkes gyakorlást kívánok a leckékhez! 🙂 Ádám

   Válasz
 81. Szia ádám 🙂 nagyon jók a leckék 🙂 most szeretnék venni egy gitárt mert még kezdő vagyok. Elmentem egy hangszerboltba ahol egy Toledo gitárt ajánlottak. Megéri megvenni vagy nézzek valami mást ?

  Válasz
  • Szia!

   Ez egy nagyon kezdő gitár, ha komolyabban gondolod akkor egy alap yamaha-t javaslok kezdésnek. Sok sikert! 🙂 Ádám

   Válasz
 82. Szia ÁDÁM
  köszönöm az elsö leckét gyorsan tanulok már tudok hangolni. pengetni. alig várom a következő leckét
  köszönöm neked 😀

  Válasz
 83. szia!

  Nem jött meg a második lecke! Az első igen és hiába vártam nagyon a folytatást nem kaptam! :S
  Tudsz valamit tenni ez ügy érdekében?
  Előre is köszönöm és nagyon várom! 🙂

  Válasz
 84. Huuh Nagyon kiri nekem is fog így menni ?( és meg lesz ez 30 nem alatt remélem igen XD imádom a gitárt a hangját és ígérem mindig gyakorlok eleget XD

  Válasz
 85. hello adam! 40 eves vagyok,problema-e ha az oraidat egy ephiphone les paul special 2 es gitaron gyakorolom es nem akusztikus gitaron? udv!

  Válasz
 86. Szia Ádám.
  Lenne pár kérdésem , tehát: amióta feljottem az oldalra szinte egésznap gyakorlok … és igazábol már az elején nagyon vágta az ujamat a húr , de most pár napután már eléggé vízhójagos lett az osszes 😀 valamit rosszul csinállok vagy ez vele jár ? 🙂 naés még annyi hogy megróbáltam behangolni a gitárt . Eloszor az “E” húrhoz mértem az osszes tobbit , de kozelsem lett tokéletes 🙂 majd testvérem letoltott iPhone ra egy ien hangolós ketyerét . amihát …. megmondta meik mikor jó . de az én gitárom hangja mégcsak nemis hasonlítt a tiédhez 🙂 hamiskásabb , mégha csak uresbe pengetem akkoris. Lenne esetleg valami ötleted mit rontok el ? 🙂

  Válasz
  • Szia Robi!

   Tanácsom, hogy pihentesd őket, de idővel meg fognak keményedni! Gitártól és a húrtól is nagyban függ, hogy milyen hangja van. 🙂

   Válasz
 87. Szevasz Ádám!
  Nagyon-nagyon tetszik ez az oktató oldal, ma állok neki a tanulásnak, remélem menni fog 🙂 Én 22 éves vagyok, és mindig is nagy vágyam volt gitározni, énekelni, részt venni a tipikus tábortüzes-hangulatban. De lenne 2 kérdésem! Először is, az ujjaim mozgatását elég nehézkesnek érzem, gondolom idővel finomodik a mozgásuk, de mennyi is ez az idő, és segíthetek valami tornával, vagy kencével? A másik kérdés, hogy a pengetőt hogyan fogjam? Mármint keményen tartsam, és úgy pengessem hogy épphogy érjek hozzá, vagy finoman tartsam, hogy dőljön meg a húron miközben megpengetem?
  Válaszodat előre is köszönöm!
  Üdvüzlettel: Bence

  Válasz
  • Szia Bence!

   A pengető fogása daltól és stílustól függ, de általában inkább keményen tartsd! Az ujjaid mozgása pedig valóban idővel finomodni fog majd, gyakorlás kérdése! 🙂

   Csak így tovább, hajrá! 🙂
   Ádám

   Válasz
 88. Minden elismerésem Ádám az átküldött anyaggal kapcsolatosan. Profin megszerkesztett oktatás. Nagyon lelkesítő, még akkor is ha az ujjbegyek érzékenyen vették az akadályokat.
  Köszi és várom a folytatást.
  Levente

  Válasz
  • Szia!

   Köszönöm szépen a dicsérő szavakat, örülök, ha tetszik. Sok gyakorlás és idő kérdése, hogy az ujjak is hozzászokjanak a gitáros igénybevételhez 🙂 Ádám

   Válasz
 89. Köszönöm a videokat, én karácsonyra kaptam a gitárom mivel akkor még nem találtam jo web oldalt amiröl tudtam volna tanulni hamar fel is adtam most keztem 1 napja nagyon sokat segitett a video. egy álmom volt hogy megtanulok gitározni most talán sikerül! 🙂

  Válasz
  • Szia!

   Örülök neki, hogy hozzá tudok járulni ehhez 🙂 Szorgalmas gyakorlást kívánok! 🙂 Ádám

   Válasz
 90. 63 évesen kezdtem ismét visszaemlékezni a korábban / kb 30 év / tanultakra. A videók alapján kellett rájönnöm, hogy több más akkordot / pld. D.dúr / más ujjfogásal mutattak meg és az rögződött, most nagyon nehéz átállni, de törekszem, ehhez nagy segítség a gitár egyetemen tanultak. Köszönöm.

  Válasz
  • Kedves László!

   Gratulálni tudok, hogy újra belekezdtél. Csak gyakorláson múlik az eredményesség, az ujjaid is meg fogják szokni ezt a tartást . Jó gyakorlást kívánok! 🙂 Ádám

   Válasz
 91. Nagyon jók a videók! 🙂
  Lenne egy kérdésem Hozzád:
  Régi vágyam megtanulni gitározni, és most kaptam egy hangszert, és neki is láttam. De azzal a problémával szembesültem, hogy kicsi a kezem. 🙁 Csak egy példa a 1. kormatikus gyakorlatban a két megmélyebb húr lefogása az első két bundban eléggé nehezen meg, alig érnek oda az ujjaim. Van erre valami trükk? Vagy már most tanárhoz kéne mennem? Aki látná, hogy tud segíteni?
  Köszönöm.

  Válasz
  • Szia Gréta!

   Örülök, hogy neked is tetszenek a videók!
   Ne aggódj nyúlnak majd az ujjak idővel.
   🙂

   Válasz
 92. Szia. én egy 12éves lány vagyok,és szeretnék megtanulni alapfokon gitározni.ének-zene tagozatos általános iskolába járok,de nem értem a gitáros dalok kottáját…még egy kérdést tennék fel.hogy lehet normál kottát olvasni és azt eljátszani?(ezt persze a tanfolyam után venném igénybe.)
  köszönöm előre:
  Maja. 😀

  Válasz
  • ja és azt is szeretném megtudni hogy van e olyan rész amelyben szó esik a hangokról, pl: hogy az E húrt lefogom a 6. érintő előtt,az milyen hang lesz…

   Válasz
  • Szia Maja!

   Kottaolvasással kapcsolatos videó is lesz majd a későbbiekben, addig is jó gyakorlást! 🙂 Ádám

   Válasz
 93. Szia ma kezdtem az első leckét 🙂 .. hát nem egyszerű. Az ujjaimat már nem nagyon érzem 🙂 . Köszönet a munkádért szerintem sokan hálásak neked. Az alapszintű gitártudás mit foglal magában ? Gondolom a gyakorláson van a lényeg 🙂 . Még egyszer 1000 hála még nem veszett el a remény hisz vannak rendes emberek……. 🙂

  Válasz
  • Szia !

   Köszönöm, hogy neked is tetszik a lecke… valóban, a gyakorláson múlik minden 🙂 Meglátod, milyen meglepetések várnak még a 10. lecke végéig 😉 Jó gyakorlást! Ádám

   Válasz
 94. Szia Ádám! 🙂 Először is egy közhely: NAGYON JÓ AZ OLDAL!!! 🙂
  Én is, mint más sorstársaim már vagy 12 éves korom óta szeretnék gitározni, de nem jutottam el odáig. Most 20 évesen már 12. éve zongorázom és a Művészetiben most töltöm az 5. évemet szolfézs-zeneelmélet szakon. Máris nagyon sokat tanultam az oldaladról….még gitár nélkül is XD. Pont ezért írok, hogy végülis milyen gitárt lenne érdemes akkor vennem, ami nem is annyira “gagyi”, jó hangjai vannak, viszont kezdőnek való? Milyen márka és típus lenne a nyerő ami kb 20 és 30 ezer FT közötti összegből már kapható? Mi a véleményed a HORA klasz. gitárokról vagy kifejezetten egy bizonyos típusról az SX MD160 akusztikus gitárról? Azt olvastam mindenhol, hogy kezdőknek ezt is ajánlják. A legobb haverom, aki énekes+gitáros, már megígérte, hogy eljön velem gitárt venni/nézni/próbálni majd, hogy ne legyen zsákbamacska, de mégis pontosan milyen típus lenne ok? A továbbiaktól nem félek, mert ez a 12 év aktív zene+zeneelmélet, szolfézs tanulás hasznomra lesz! 🙂 Előre is köszönöm a válaszodat, és bocsi, hogy ilyen hosszú lett! 🙂

  Válasz
  • Szia Boglárka!

   HORA gitárok jók! 🙂 Én alapvetően egy Yamaha C30-at javaslok kezdőnek, nem tudom, hogy azóta már elmentetek-e és már nem csak gitár nélkül nézed a leckéket! 😉 Jó gyakorlást! 🙂 Ádám

   Válasz
 95. Szia Ádám .
  Sajna még nem kaptam meg a 2. leckét gondolom sok a dolgod. Utólagos engedelmeddel már beszereztem 🙂 a hozzászólásokból 🙂 .
  Üdv hűséges tanítványod 😀 .

  Válasz
  • Szia!

   Köszi, hogy írtál, nyugodtan jelezd, ha valamelyik még nem érkezik meg és küldöm! (Korábban valaki írta, hogy ő a hiányzó leckéket spam-ben találta, elképzelhető, hogy ez a gond?) Ádám

   Válasz
 96. Szia Ohh mester… 🙂
  Megnéztem de sajna spam-ban sem találtam de semmi gond megoldom 😀
  Akkordra feelllll 😀

  Válasz
 97. Szia Ádám! 🙂

  Kb. másfél éve kezdtem el gitározni. Megjegyzem nem hivatalos gitár tanárral, de az alapok megvannak. Nagyon örülök neki, hogy Te is így próbálsz videókkal és tanácsokkal segíteni minket, akik szeretnének hangulatosan és jól zenélni. Ismétlés a tudás anyja, szóval tök jó dolog, hogy mindent így szépen elmagyarázol. A gyakorlás meg sosem árt és köszönöm, hogy a tanácsaid és a videók által jobb gitáros lehetek.

  Puszi.:)

  Válasz
  • Szia Nóri!

   Köszönöm, hogy megosztottad velem ezeket, örülök, ha hozzájárulok a sikereidhez 🙂 Csak így tovább, jó gyakorlást kívánok! Ádám

   Válasz
 98. Szia Ádám!
  Azt szeretném kérdezni, hogy a Cort AD 880 típusú gitár, kezdő gitárnak jó e, vagy vásárolnom kellene egy másikat?
  Azt is szeretném kérdezni, nem tudom mit tegyek, de a húrok nem mindig szólnak szépen, van amikor berezonál. Valamit rosszul csinálok? Hangoló géppel hangolom be minden nap. Illetve érdeklődnék, hogy vegyek e inkább nylon húros gitárt, mert az ujjbegyeim tönkre mentek ettől a fémhúros gitártól 😀 eléggé fájnak 😀
  Köszi előre is.

  Válasz
  • Szia Gyula!

   A Cort AD 880 teljesen jó kezdő gitárnak 🙂 A hangzáshoz csak azt tudom mondani, hogy a sok gyakorlás és a türelem meg fogja hozni az eredményeket! Ha fájnak az ujjaid, akkor érdemes tényleg nem túlzásba vinni a gyakorlást… akármilyen nehéz is 😉 Ádám

   Válasz
 99. Hali!
  Én még csak tegnap kezdtem el, de már nagyon jól megy mert nagyon sokat gyakorlom…

  Válasz
 100. Szerintem is nagyon jók a leckék, könnyen érthető és gyakorlással nem nehéz. Még csak ma kezdtem el, de nekem egyelőre az ujjgyakorlatokkal van problémám, felfelé nem akar sikerülni a pengetés. :/ Remélem viszont, hogy a 30 nap elteltével sikerülni fog minden, ami a videókban található. 🙂

  Válasz
  • Szia!

   Köszönöm, hogy tetszenek a leckék! 🙂 Ha kitartóan gyakorolsz, akkor nem lesznek ilyen jellegű gondjaid 🙂 Sok sikert! Ádám

   Válasz
 101. Kedves Ádám

  Én most múltam 12(7 hónapja) .
  Már régen jártam gitárórákra ( 4 évig hegedűre) de nem
  volt sok türelmem hozzá, de most elhatároztam
  ,hogy meg tanulok gitározni és neked köszön hála kezd
  meg valósulni az álom.
  Nagyon köszönöm és remélem viszonozhatom a munkádat!!

  Üdv.: L.Dani

  Válasz
   • Szia Dani!

    Örülök, hogy gitározásra adtad a fejed és, hogy ebben segítenek a videóink is! Az oldalon hamarosan lesz továbbfejlesztés is. Addig is jó gyakorlást! 🙂 Ádám

    Válasz
 102. Szia Ádám!

  Meg szabad tudni, hogy milyen gitár szerepel a videókon?
  Én gitár vásárlás előtt állok, és nagyon tetszik ahogy kinéz és nagyon szépen szól.

  Válasz
 103. Szia Ádám! Csak annyi lenne a kérdésem, hogy az E-húrt hogy kell behangolni? Mert ha mondjuk lefogom az első bundon akkor nagyon zörög. Tudnál ebben segiteni?

  Előre is köszi!

  Válasz
 104. Szia Ádám nagyon sokat segítettek a videok 12 éves vagyok eddig csak egy számot tudtam el játszani de most hogy megtaláltam ez a Gitár Egyetemet már több is megy 🙂 nagyon jó tanító vagy amugy 🙂

  Válasz
  • Ja meg csak annyi hogy multkor itt volt a szomszéd fiú és megtanította a Smoke on the water-t 🙂 és épp most az elöbb néztem és megtanultam tovább is mert csak az elejét tudtam 🙂

   Válasz
 105. Szia Ádám!
  Két napja vetem a gitárom és még sajnos nics pengetőm az elkövetkezendő 3 napban nem sikerül hozzájutnom nagyon nagy hátrányban leszek a tanulás szempontjábol?
  En romániai kisfaluban lakom elég távol attol a várostol ahol találhatok 1 hangszerboltot!

  Válasz
  • És még 1 kérdés ha szabad! Mien gitárod van? Első ránézésre nagyon hasonlit az enyémre, csak a szinük kólömbözik!

   Válasz
   • Szia!

    Nem leszel így sem hátrányban, használj addig pengető helyett egy pénzérmét! 🙂
    Nekem Manuel Rodriguez Mod C gitárom van.
    Jó gyakorlást! 🙂 Ádám

    Válasz
    • Köszi szépen a tippet a pengetővel kapcsolatban, de idő közben beszereztem 1-et, és gyakorolok ezerrel! A videók nagyok jók!
     A gitárra visszatérve nekem 1 GIANNINI GCX-15BK tipusú gitárom van, és ezek szerint csak hasonló a kettő:D!
     Köszönöm a segitséged! 🙂
     Dávid

     Válasz
 106. a második lecke nem jött még meg,viszont az első kétszer jött. kérném,ha lehet,a másodikat

  Válasz
 107. Nagyon jo,hogy valaki foglalkozik azzal,hogy tanítson gitározni mert én már nagyon szeretnék megtanulni! Szuperek a leckék!

  Válasz
 108. Szia Ádám!

  Most kezdtem el gitározni. Azt szeretném kérdezni, hogy a leckék ugyanúgy jók elektromos gitárra is? Amúgy nagyon királyok lettek a leckék! Mikor lesznek új dalok feltéve? Szívesen látnék YouTubon egy két elektromos gitáron eljátszott dalt is!

  Válasz
 109. Szia Ádám
  Én sajnos már az első ujjgyakorlatnál megrekedtem,de nem a videó miatt, ami nagyon szuper!!!!!, hanem a kezem miatt! Elég nehezen tudom a húrokat lefogni! Szerintem túl kicsik az ujjaim! Lehetséges hogy ezért van??

  Válasz
  • Szia Hella!

   Lehetséges, hogy kicsi még a kezed vagy nem nyúlnak eléggé az ujjaid. Ez gyakorlással jobb lesz 🙂 Ádám

   Válasz
 110. Nekem csak 1 baj van.
  Akárhányszor felemelem az ujjamat,a húr megszólal és folyton hangot ad.
  Azért van mert kezdő vagyok,vagy valamit rosszul csinálok? Ha igen, mit csináljak?

  Válasz
 111. Szia Ádám!

  Nekem egy Behringerem van, és azt szeretném kérdezni hogy a leckék elektromos gitárral is alkalmasak?

  Válasz
 112. Sziasztok 11 éves vagyok és már feliratkoztam meg tanulni ! 😀 imádom a gitárokat! van kettő is 😀

  Válasz
 113. Szia Ádám!

  10 napja íratkoztam fel a tanfolyamra, de sajnos csak az első lecke érkezett meg. Itt a fórumban láttam a linket a második leckéről. Lehet, hogy porszem került a gépezetbe…

  Egyébként több évtizedes álmom valóraváltásában segítesz ezzel a tanfolyammal. Most, 41 évesen kezdek gitártanulásba! Jók ezek az újjgyakorlatok, nem gondoltam, hogy valaha értelmes hangot tudok kicsikarni egy gitárból. (Annak ellenére, hogy vágytam rá…) Ez megvalósulni látszik! 🙂 Köszönöm!

  Válasz
 114. A 4.dik x-et nemrég töltöttem be. kedvenc hagszerem a gitár. most nemrég vettem meg kedvenc együttesemnek egyik tabulátor könyvét,amiből én is szeretnék elsajátítani pár REM dalt.Most szeretnék venni egy gitárt a tanuláshoz.kezdő gitártanulónak milyen hangszert javasolsz?Mire figyeljek a vásárlásnál?Nem túl drágát akarok finanszirozni max 18.000.Köszönöm a tanulási lehetőséget!

  Válasz
 115. Szia!

  Nagyon jó tanár vagy és a tanfolyam nagyon tetszik.Eddig amit tanultam és legjobban tetszik a valami amerika.Már egyre gyorsabban tudom játszani.
  Alig várom ,hogy elteljen a három nap.

  Köszönöm, egy nagyon hálás diák 🙂

  Válasz
  • Szia :))

   Köszönöm, örülök, hogy így látod és tetszik a tanfolyam! Jó gitározást! Ádám

   Válasz
 116. Szia 18 éves vagyok 4 évvel ezelőtt döntöttem el , hogy gitározni szeretnék de az iskola tánc vízilabda mellet sok volt és sajnos sarokba raktam de nemrég újra neki estem és most , hogy megtaláltam ezt nagyon megszeretném köszönni a segítséget és az időt és munkát amit ebbe belefektettél.

  Válasz
 117. Szia.
  Sajna nem jönnek a leckék. csak az első jött át. A másodikat itt megtaláltam ugyan. De jó lenne ha emailban is megjönne.
  Köszi.

  Válasz
 118. Szia!
  Én már 3 éve vettem egy gitárt és sokszor neki láttam hogy megtanulom de még nem sikerült. Úgy érzem hogy kicsi a kezem és nem érnek sz ujjaim rendesen a húrhoz. Lehetséges ez vagy csak gyakorolni kell?
  Köszi!

  Válasz
  • Szia Éva!

   Lehet, hogy kisebb a kezed, ez előfordul, viszont a rendszeres gyakorlással és az ujjgyakorlatok automatizálásával tudod fejleszteni és tudnak “nyúlni” az ujjak annyira, hogy ne okozzon gondot a pengetés 🙂 Ne add fel! Ádám

   Válasz
 119. Szia,mi nem régen találtunk rá erre a gitártanfolyamra,és nagyon tetszik.Szerintem nagyon jól érthetőek és hasznájhatóak az infók és videók.
  A fiam(15) kapott egy hete gitárt(klasszikus,gyönyörűen szól),és bevallom nekem is felkeltette az érdeklődésemet.Egyelőre lelkesen gyakorol,remélem marad is a lelkesedése.
  Köszönet a segítségért,sikeres oktatást kívánunk Neked!!
  Judit&Arnold
  várjuk a második leckét

  Válasz
  • Kedves Judit!
   Örülök, hogy mindkettőtöket kezd magával ragadni a gitározás 🙂 Jó gyakorlást hozzá! Ha nem érkezne meg a 2. lecke, kérlek, jelezd itt, hogy elküldhessem Nektek! Ádám

   Válasz
 120. Szervusz Ádám!
  Ma jutottam hozzá a gitáromhoz, s nyomban elkezdtem a gyakorlatokat. Egyenlőre elég siralmas. 🙁 Az ujjaim, s én két külön úton járunk. Merevek, mint a locsolótömlő. Nem baj, nem adom fel. Egyszer majd csak begörbülnek úgy ahogy kell. A második lecke még nem érkezett meg, de látom fentebb többször is megadtad a linket, amin elérhető. Belenézegettem több videóba. Határozottan tetszik. Jól van összeállítva, most már csak rajtunk múlik, mennyire leszünk szorgalmasak. Köszönet érte.

  Válasz
  • Szia János!

   Csak biztatni tudlak, hogy ne add fel! A gyakorlás és a leckékben megküldött ujjgyakorlatok pontosan arra szolgálnak, hogy rugalmasabbak legyenek és könnyedén tudj pengetni! Ha minden nap gyakorolsz, hidd el, hamar nagyon látványos eredményre jutsz 🙂 ha nem érkezik meg a következő lecke, kérlek jelezd, hogy küldhessem! Ádám

   Válasz
   • Ne add fel, mert meg fogja szokni az ujjad, nekem is így volt, és fájt amikor lefogtam, de nem adtam fel és most hobbym a gitározás és haladó szintem vagyok! 🙂

    Válasz
 121. Szia! Én egy 12 éves lány vagyok. Már haladó vagyok a gitározásban, de nagyon sokat segítenek a videók, hiszen aki eddig tanított (nem gitár tanár, csak hobbyból és kedvességből tette) azt soha nem mondta, hogy nem karból, hanem csuklóból kell pengetni. 2 gitárom van az egyiket 1 a másikat 2 éve kaptam. Amelyik egy éves, annak elszakadt a felső E húrja, és még nem jutottam el odáig, hogy vegyek rá húrt. A másikon pedig a hangoló romlott el, de valamennyire ( eléggé hamis :S) “behangoltam” és így tudok játszani rajta. Mégegyszer mondom, hogy nagyon jók a videók. Sokat lehet belőlük tanulni, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki csak szeretne gitározni! Barbi

  Válasz
  • Szia Barbi!

   Köszönöm, hogy megosztottad velem ezeket! Érdemes megcsináltatnod a gitárokat, hogy használatba is vedd őket, mert akkor nem hangolódnak el olyan könnyen játék közben. Jó gyakorlást kívánok! Örülök, hogy tetszenek a videók és hasznodra vannak! 🙂 Ádám

   Válasz
 122. Ahh hát nekem ez szörnyen nehezen megy !!! az ujjaim egyszerűen nem álnak rá de nagyon szeretnék megtanulni gitározni . Vajon fog sikerülni ?

  Válasz
  • Szia!
   Biztosan sikerülni fog, csak gyakorlás kérdése az egész, ne add fel! 🙂 Ha sokat gyakorolsz, az ujjaid is rugalmasabbak lesznek és jobban rááll majd. Ha túl rövidnek találod a 3 napot leckék között, nem kell rohannod 🙂 Ez a jó ebben a tanfolyamban, hogy a saját ütemedben és saját kedvedre gyakorolhatsz! Hajrá! 🙂 Ádám

   Válasz
 123. Szervusz Ádám!

  Még mindig csak az első leckém van meg. Kérem küld a többit is ha lehet. Köszönöm. És fájnak a bal kezemen az ujjvégek. 🙁 🙂

  Válasz
 124. És a középső ujjam állandóan hozzáér az alatta levő húrhoz. 🙁 Igazából marhanagy tenyerem, s elég nagy ujjaim is vannak. A húrközök meg elég kicsik. Lehet hogy inkább zongoráznom kellene? 🙂 🙂

  Válasz
  • Ha eleget gyakorolsz, rá fog állni az ujjad is erre a finom mozgásra. Lesznek kifejezetten olyan ujjgyakorlatok, amelyek hozzásegítenek az egyre jobb és jobb pengetéshez. 🙂 Ne add fel!

   Válasz
 125. Üdv!

  Egy problémám lenne: a mutató és a középső ujjam nekem inkább V-alakban áll mikor lefogom a két egymás melletti bundot, míg neked párhuzamosan áll a két ujjad. Mit csináljak?

  Válasz
  • Szia!
   Gyakorolj 🙂 De most komolyan: minél többet gyakorolsz és végzed az ujjgyakorlatokat, annál jobban rá fog majd állni a helyes kéztartásra! Ne add fel 🙂 Ádám

   Válasz
 126. Köszönöm szépen Ádám!
  Nagyon királyak a leckék. De lehet, hogy majd szeretnék ezzel komolyabban is foglalkozni. Akkor esetleg lehetne gitár tanárhoz járni? De valaki olyan kéne aki ebben, vagy hasonló felfogásban tanít.

  Válasz
  • Igazán szívesen 🙂 Örülök, ha tetszik! Lesz majd élő oktatás is, addig viszont szorgalmas gitározást a videókkal 🙂 Ádám

   Válasz
 127. Kedves Ádám!

  Elkezdtem végre… De nekem semmi előképzettségem nincs…
  Segítenél ebben, hogy mi lehet az oka annak, ha az e6-os húr pengetésekor főleg az 1-es, 4-es és 8-as bund lefogásakor ronda, rezonáló hangot ad a gitár. Mit csinálok rosszul?
  Köszönöm!
  Kriszti

  Válasz
  • Szia Kriszti! Lehet, hogy vagy rosszul fogod le, vagy túl közel vannak a gitárhúrok a fogólaphoz (ez elektoromoson állítható). Próbálgasd és a gyakorlás hidd el, sokat fog segíteni 🙂 Ádám

   Válasz
 128. Nagyon tetszett az első rész, csak az a gond, hogy 7 napja kaptam, a második pedig valahol elkeveredhetett…vajon hova?

  Válasz
 129. Szia Ádám. Nekem is nagyon tetszett az első rész,csak az a problémám nem érkezett meg még a második.Légyszi küld el már nagyon várom,elöre is köszönöm szia.

  Válasz
 130. Szia nogyon sokat segítenek a videóid és csak ezért írtam de -||||- eközben észrevettem hogy lentvan ez a “messenger”-levél izé és ha megtudnád oldani hogy föntlegyen akkor kicsit jobb lenne az oldalad(nemakartalak megsérteni ez csak egy javaslat volt).

  Válasz
 131. Szia Ádám!
  Ha a gitáromat egy másik hangszerrel ( furulyával) hangolom be akkor az E húrt a furulya é hangjához hangoljam és így tovább a többit is?

  Válasz
 132. Szia nekem már egy éve megvan a gitárom de nem nagyon volt időm gitártanárhoz járni.Ezért kiprobáltam és nagyon tetszet most már több időt fogok tölteni gitározással. 😀 köszönöm

  Válasz
 133. Szia, már két éve halogatom a gitározás tanulását. Soha nem volt időm a tanulás miatt (általánosba járok). Törekedtem a felvételire, ez pedig túl sok időt igényelt. Próbálkoztam itthon tanulni, apu rengeteget nyomtatott a gitártanulásról, de nem értettem semmit. Hálás vagyok, hogy van ez a tanfolyam és ingyenes. Ezerszer is köszi 🙂

  Válasz
  • Szia Anett!
   Örülök, hogy szakítasz időt a gitártanulásra és hogy ebben én is segíthetek a videókkal! 🙂 gyakorlás kérdése csupán, hogy milyen gyorsan haladsz, úgyhogy jó gitározást Neked! 🙂 Ádám

   Válasz
 134. Szia Ádám!

  28 éves vagyok és évek óta szeretnék megtanulni gitározni. Ma vettem egyet! és megtaláltam a leckéidet!! Nagyon köszönöm!!!

  Pengetek végre!!!!!!!!!!!!!!!!!
  :)))))))))

  Válasz
  • Szia Tímea!
   Örülök neki, hogy ilyen lelkes vagy és minden szerencsésen alakul! Sok sikert 🙂 Gyakorlás a titka az egésznek. Ádám

   Válasz
 135. Szia Ádám!
  Végre elkezdtem megvalósítani az álmom és elkezdtem tanulni gitározni!
  Nagyon jó a tanfolyam,igaz még csak az elején járok.
  Remélem sikeresen megtanulom az alapokat és ehhez köszönetet szeretnék mondani!

  Válasz
  • Szia Gábor!
   Örülök, hogy megtetted ezt a lépést! Remélem, hogy lelkesedésed így marad, jó gyakorlást kívánok, a leckék segíteni fognak a fejlődésedben 🙂 Ádám

   Válasz
 136. Szia Ádám! Az lenne a kérdésem, hogy csak akkor haladjak tovább a második leckére, hogyha az 1. ujjgyakorlat már gyorsan megy?

  Válasz
  • Szia Zsófi!
   Mehet a következő, de nézz vissza a régebbiekre is! Nem árt az ismétlés 🙂 Ádám

   Válasz
 137. azia Ádám nagyon szépen köszönöm a videót nekem is egy kicsit lassabban megy de igyekszem remélem menni fog mert nagyon szeretnék megtanulni gitározni

  Válasz
  • Szia Gyuri!
   Örülök, hogy tetszik a videó! Nem baj, ha lassabban megy, nézz meg és gyakorolj egy leckét addig, ameddig szükségesnek érzed, nem kell kapkodni 🙂 A gyakorláson múlik, milyen gyorsan fejlődsz! Jó gitározást! Ádám

   Válasz
 138. Szia Ádám! Roppant örülök, hogy rábukkantam erre az oldalra! 43 évesen jött a nagy elszántság – miután elhagyott a párom -, hogy megvalósítsam régi álmom, nevezetesen megtanulni gitározni. A videók érthetőek, bár kicsit gyors a tempó. DE GYAKOROLOK és menni fog!! Köszönöm, hogy nem kell külön tanárhoz eljárni!!

  Válasz
  • Kedves Kata! Örülök, hogy segíthetek Neked ebben az álomban 🙂 Gyakorold csak annyi ideig, ameddig szükségesnek véled, a videók megvárnak és annyiszor nézd meg őket, ahányszor csak kell 🙂 Jó gitározást és lelkesedést! Ádám

   Válasz
 139. Szia 🙂 Köszönöm, rettentő nagy segítség ez a lépésről lépésre videós dolog! Minden jó, a kromatikus ujjgyakorlat még döcögős, de gyakorlom és menni fog 🙂

  Válasz
 140. Köszi a gyakorlatokat, jó a tempó, gyors fejlődés.
  Videók jók nagyon és szájbarágósak 🙂
  Majd vmikor, ha lesz időd/kedved egy két Republic ill. RHCP dal/részlet nagyon jó lenne 😉
  Köszi mindent!

  Válasz
  • Köszi a pozitív visszajelzést, örülök, hogy tetszik és hasznos számodra is a tanfolyam 🙂 Jó gyakorlást, gitárizást! 🙂 Lesznek majd új videók, de a sok megkeresés miatt most nem tudom ígérni, hogy ezek mikor kerülhetnek sorra. Ádám

   Válasz
  • Örülök, hogy tetszik a tanfolyam és látványos a fejlődés 🙂 Majd később lesz fenn külön videó. Ádám

   Válasz
 141. Az első ujjleckénél beleejtettem a pengetőt a testbe, és bibis lett az ujjam a húrtól. Azt gondoltam feladom. Égi jel. Nekem nem kell tudni gitározni… de mivel nem szeretem, ha valamit nem tudok, így kihalásztam a kis gonoszt, beragasztottam az ujjam, és újra leültem Bécikémmel. (a gitár neve^^) Második alkalommal is beleejtettem a pengetőt. Kihalásztam, falhoz vágtam és azóta pengető nélkül nyomom. Gonosz pengető. De nem adom fel:P ^^

  Válasz
 142. Jaaj nagyon imádom és nagyon jó tanár vagy! 😀 Már nagyon régóta megakartam tanulni gitározni de a zenesulit nembírtam csak fél évig 😀 ez most jól is jött ah komolyan gondoltjuk a barátnőimmel a zenekart.Nagyon köszönöm Ádám! 😀

  Válasz
  • Örülök, hogy hasznos Neked 🙂 Jó gitározást, a zenekarhoz sok lelkesedés és gyakorlás kell 😉 Ádám

   Válasz
 143. Nagyon jó!!!!!!!!!! ingyen ilyen tanítást!!! 🙂 🙂 🙂 ez az igazi zenész!!!!!segíti zenésztársait 🙂 jó hogy vannak még ilyen emberek a világon:)

  Válasz
  • Szia Antónia!
   Köszönöm 🙂 Örülök, ha hasznos számodra az oktatás és tetszik. Ez a lényeg… na meg a gyakorlás 😉 Ádám

   Válasz
   • Én járok zeneiskolába, de csak énekre, mert azt valljuk be ha valamit, azt nem lehet “élő”tanár nélkül, videóból 🙂 de ez a gitározásban nagyon sokat segít 🙂 Köszönöm <3

    Válasz
 144. Nagyon örülök,hogy rá találtam az oldalra!
  Már az első lecke is komoly kihívás mivel bal kezes vagyok de nem húrozom át a gitárom 🙂
  Azt hiszem így is menni fog!
  már alig várom a 2.- leckét
  Üdv:Attila

  Válasz
 145. Sziasztok!
  De fasza hogy rátaláltam erre az oldalra.
  Nos, kaptam kölcsönbe egy akusztikus gitárt, szeretném megtanulni az alapokat stb.
  Csak az a baj hogy közöm sincsen a zenéhez.Csak egy asztalos vagyok max megjavítom 🙂
  Igazából azt sem tudom hogy mikor mit kell fogni meg hogy mikor mit kell pengetni.
  Remélem itt egy kevés rám ragad.
  Igaz a gitár nem egy menő darab, épp tegnap próbáltam androidos hangolóval behangolni, de elég nehéz volt mivel a nyaknál törött volt és addig tekertem míg elpattant :))
  De no problem, azt is cserélem:)
  Na szóval csak jeleztem hogy van még itt 1 kezdő:))
  De megyek is mert már megszáradt a nyaka.
  Mindenkinek sok sikert és kitartást.
  Ja és külön köszönöm Ádámnak hogy létrehozta ezt.
  Üdv Jocó

  Ezt ma meg is javítom,

  Válasz
  • Szia Jocó!
   Csak támogatni tudlak a lelkesedésben, hidd el, hogy a gyakorláson múlik, meddig jutsz! 🙂 Jó gitározást! Ádám

   Válasz
 146. Szia Ádám, sajnos a 2. videó nem jött el 🙁
  De nagyon hasznosnak találtam az első videót 😀

  Válasz
 147. SZIA ÁDÁM,IMRE vagyok kösznöm szépen, megkaptam az elsö leckét amit szorgalmassan tanulok,52 -évessen.még sosem játszottam gitáron.és nagyon teccig ahangja a zeneje,meg minden ……..–szeretnek majd késöbb vizsgazni nálad gitárból ha lehetséges amit tanultam töled…elöre is köszönöm…..imre csáááoooo

  Válasz
  • Szia Imre! Örülök, hogy ilyen lelkes vagy, belevágtál 🙂 Csak a gyakorláson múlik majd, hogy milyen gyorsan fejlődsz 🙂 Hajrá! Ádám

   Válasz
 148. Sziasztok,megint én:)
  Most kicsit elakadtam….
  A bajom most konkrétan a hangolással van.
  Androidos hangolóvalpróbálom behangolni.
  Csak az a baj hogy nem igazán találja el,
  Nem tud valaki esetleg egy online hangolót?
  Köszi üdv

  Válasz
 149. Szia Ádám!
  Vettem egy kínai olcsó gitárt kezdetnek. Fordítva vannak a húrok:)
  Video szerint te bal kézzel fogod le a húrokat az enyém pedig jobbos. A lényeg az, hogy szinte mindenben balkezes vagyok. Átfűzhetem a húrokat?
  Segítséged előre is köszönöm.

  Válasz
 150. Szija Ádám 😀
  Nagyon tetszik ez a tanfolyam várom a következő lenyót 3 nap múlva és azt három napot is végig gitározom mert úgy is nyári szünet van. De ha ez alatt a 30 nap alatt megtanulom az még csak egy alapfok ugye? És hogyan tovább?? előre is kösz a válaszod 🙂 13/L

  Válasz
  • Szia Vicaa,
   de jó neked a nyári szünetben 🙂 Szorgalmas gyakorlást kívánok! Lesznek majd még videók és meglátod, hogy mihez lesz kedved 30 nap után, de most inkább csak élvezd az első lépéseket 😉 Ádám

   Válasz
  • Szia Szandi!
   Csak 1 húrt fogj le, ne érjen hozzá a többihez az ujjad! Menni fog! Jó gyakorlást! Ádám

   Válasz
 151. A hangolással kapcsolatban lenne egy-két kérdésem. Azt mondtad a videóban, ha nincs semmi eszközünk akkor a felső E húrhoz hangoljuk a többit. Mi van akkor, ha a felső E húr magasabb vagy alacsonyabb hangzást ad az E hangnál? A másik kérésem, hogy lehet behangolni hangszer nélkül? Esetleg akik sok éve csinálják képesek “megjegyezni” pl. az E hangot? A különböző szoftverek, melyeket hangszerek megszólaltatására fejlesztettek ki, megbízhatóak a gitárom behangolására, vagy inkább szerezzek be valamilyen fúvós vagy billentyűs hangszert 🙂 ? Egyébként köszönöm ezt a nagy segítséget, amit létrehoztál online gitártanfolyam formájában. Egy párnapja kaptam a gitárom és mikor gyakorlom csak úgy repül az idő. Ja és előre is köszönöm a válaszodat.

  Válasz
 152. Kedves Ádám!
  Elismerésem… nem vagoyk egy könnyű eset de ahogy te tanítod ez valahogy menni látszik 🙂 és igen örülök neki!!!! szóval nagyon szépen köszönöm 🙂

  Válasz
  • Kedves Beáta,
   nagyon örülök, ha így van 🙂 Sok sikert és további lelkes gitározást a többi leckénél is! Ádám

   Válasz
 153. Kedves Ádám!
  Most kaptam első gitárként egy fém húros Western gitárt.Az lenne a kérdésem hogy hogyan fogjam le a hangokat?Mert mindig van valamilyen “utórezgése”, és nem tudom hogyan szüntessem meg.Talán nem nyomom le elég erősen a húrokat??

  Válasz
  • Egyébként jók a videók.Az elején nem ment az ujjgyakorlat, és így a KFT-től kezdtem el az Afrikát játszani.Igazából egész jól hangzik csak a váltásaim nem gyorsak..

   Válasz
  • Szia!
   Igen, ez lehet a gond. Ezeket a fém húrokat erősebben kell lenyomni, hogy szépen szóljanak! Jó gyakorlást! Ádám

   Válasz
 154. Szia!
  Nagyon jó,hogy videóban mutatod meg a gitározást!
  Nekem az eleinte nehezen ment a behangolás,a te videód sokat segített
  de találtam az interneten egy olyan demo programot ami sokat segített!
  A neve:Guitar Pro v5.2
  Feltelepítettem és az ESZKÖZÖKBEN A DIGITÁLIS GITÁRHANGOLÓRA kattintottam és a mikrofon segítségével behangoltam E húrt az a jó ha mutató zöldön van,és amikor megvan E húr a te videóddal sorba lefelé behangoltam a többit de azokat is belehet digitális gitárhangolóval beállítani!
  Nagyon köszi a leckéket!

  Ati

  Válasz
  • Szia Ati!

   Örülök, hogy akkor a hangolással már nincs megoldandó feladatod, marad a gitározás-gyakorlás 🙂 Ádám

   Válasz
 155. Szia Ádám!

  Beregisztráltam, megkaptam az első pakkot, megnéztem párszor. Gitárom még nincs, most készülök venni. Megnéztem a gitárválasztásról szóló videódat is, azt hiszem az akusztikus lesz jó nekem, az elején még biztos. A kérdésem csak annyi lenne hogy mi a különbség a fém és a nylon húr között. Más a hangja? Ha jól értettem akkor kezdőknek inkább a nylon húrost javaslod. Vagy vegyek inkább fémet? Melyik a jobb, vagy ez nem jó kérdés így?
  Már azért is kérdezem mert alapból fém húrost akartam venni, de ha a nylont javaslod akkor inkább azt veszek. Várom válaszod. Köszönöm 🙂

  Szia

  Gábor

  Válasz
 156. Szia Ádám !
  Tavaly kaptam egy pengetőt, akkor meggondolatlanul azt mondtam , ezek után gitár is kell 😀
  Drága barátom is gitározik , meg a baráti körünkben sokan . Sokat járunk bulikba , így aztán kaptam még egy pengetőt amire akkor azt mondtam , na nekem most kell a gitár ! Mindenki nevetett , de elmentem és vettem egy akusztikus gitárt .Egyik ismerősöm megkérdezte .és milyet vettél , fém , vagy műanyaghúrosat ? 4 fém és 2 múanyag van rajta 😀 Ne nevess , de ennyit értek a gitárhoz ..eddig ! Most viszont hozzáfogok a leckéhez , bár nehéz lesz , mert most is folyik a könnyem a saját hülyeségemen ! FÉMHÚROS STAGG gitárom van :)))
  Tőlük nem kérhetek segítséget,mert meglepetésnek szánom !
  Köszönöm a segítséget ! Üdv . Kati

  Válasz
 157. Helooo Ádám!
  Én már 8 éve hegedülök, de mindig is meg akartam tanulni gitározni.
  Mivel még egyetlen ilyen oldalat sem találtam, ahol könnyen, rövid idő alatt tanulhat meg bárki gitározni (még egy kamasz is XD), örökké hálás leszek neked!!!
  Köszönet!
  Kati (13)

  Válasz
  • Szia Kati!

   Örülök a lelkesedésednek és köszönöm, hogy tetszik az oldal. Jó gyakorlást kívánok! Ádám 🙂

   Válasz
 158. Kedves Ádám

  Nagyon gratulálok ehhez a gitár kurzushoz.
  Szerzetesként dolgozom egy gyerekotthonban, és én magam is több hangszeren játszok, meg van egy gyerekkórusom is, amit vezetek.
  Nagyon sok tehetséges gyerek van, akik szeretek volna meg tanulni gitározni, de fizikai időm nem sok jutna erre. Így hála ennek a kurzusnak egy bizonyos szintig eljuthatnak és ezt nagyon köszönöm neked.
  A jó Isten áldását kívánom neked és sok sikert az életben Tisztelettel
  Imelda nővér

  Válasz
  • Kedves Imelda nővér!
   Köszönöm, hogy megosztottad velem mindezt, nagyon örülök, hogy ennyiben én is segíteni tudok a gyerekeknek. Köszönöm, hogy közvetítéseddel ők is megtanulhatják az alapokat és megismerkedhetnek a gitárral! 🙂
   Sok sikert és minden jót kívánok mindannyiótoknak!
   Ádám

   Válasz
 159. És még anyit szeretnék kérdezni hogy a metál számok nál is ugyan ugy leföl leföl a pengetö használat vagy más ?

  Válasz
 160. szeretnék megtanulni gitározni és tökéletesen tudni a hangok helyét.inkább ezt tanulom,mint a matematikát,vagy az Egri csillagokat.

  Válasz
 161. Kedves Ádám!
  Nagyon köszönöm ezt az első órákat.Én két hete határoztam el,hogy megpróbálok megtanulni gitározni amikor megkaptam életem első gitárját.Most nyár van és van rá időm is, csak egyedül kicsit nehéz.Ugye nem ismersz egy olyan megszállott gitártanár t se aki szeretne a tengerparti napozás helyett engem tanítani?Ha igen akkor nagyon szívesen vennék tőle pár órát ami előre lendítene.És lenne még egy kérdésem pengető nélkül hogy lehet gitározni?Pengetővel vagy anélkül könnyebb?
  Én tanulok zongorázni(4 éve zongorázom)és most megpróbálom annak segítségével behangolni a gitáromat.Nagyon jó tanár vagy!
  Köszönöm a lelkesítést és a segítséget!:)

  Válasz
 162. Én most kezdem.Tegnap kaptam meg a gitáromat,de a hangolással vagyok elfoglalva.10 éves vagyok.Nem tudom hogy menni fog e?

  Válasz
 163. Szia Ádám!
  Én két hete jelentkeztem ere az oktatásra és a harmadik videóig megkaptam és vártam a negyedik videót csak valamiért nem jött meg meg tudnád nekem mondani hogy hol találom meg előre is köszi.

  Válasz
 164. Szia Ádám!
  Nekem kötelező megtanulnom gitározni a köpiskola miadt vagy ha nem egy évet otthon kellene ülnöm! 16 éves vagyok DE még gitárom nincsen!! tutsz neklem segíteni gitár beszerzésben?

  Válasz
 165. Jo volt az 1 resz megertettem a videokat. En mar nem vagyok telyesen kezdo azert mert voltam egy zenetaborban.Nemreg voltam.
  En 11 eves vagyok.
  Classicus gitarom van. Hat a kovetkezo reszben szeretnek tanulni akordokat.

  Válasz
  • Szia Krisz!
   Örülök, hogy te is gitározol, biztosan jól fogsz haladni. A további leckékben lesznek majd akkordok is, de érdemes gyakorolnod pengetési módokat is 😉
   Jó gitározást!
   Ádám

   Válasz
 166. Szia Ádám!
  Én 6 éves koromtól zeneiskolába jártam, ahol gitározni tanultam.
  Összesen 6 évig tanultam, de a 6 év alatt sem sikerült megtanulnom behangolni.
  Most újra elővettem a gitárt, és remélem, hogy a videód segítségével menni fog.
  Nagyon szép dolog, hogy önzetlenül segítesz másoknak, ma már ezt sajnos nem sokan teszik meg.
  Mindenki nevében kösznöm szépen a videókat, és további örömteli zenélést kívánok neked ! 🙂

  Válasz
  • Szia Szandra!
   Örülök, hogy újra nekiveselkedtél! Gyakorláson múlik ez is! Remélem, tudok segíteni! Köszönöm, hogy tetszik Neked és hasznosnak ítéled az oktatást! Ádám 🙂

   Válasz
 167. Szia Ádám!
  Ma kezdtem el a tanfolyamot és nagyon sokat segítenek a videóid. Várom már a második részt 🙂

  Válasz
  • Örülök, hogy elkezdted és már most teszik! 🙂 Jönnek szépen a leckék, jó gyakorlást kívánok! Ádám

   Válasz
 168. Egy KIS gyakorlással elég jól lehet haladni:)Hány akkordot kell megtanulnom ahhoz, hogy tudjak gitározni?

  Válasz
 169. az baj ha en mindig a pengeto kezem nezem mert ha a fogo kezemet nezem akor eltevesztem a hurokat .

  Válasz
  • Szia,
   ne aggódj! Minél többet gyakorolsz és minél automatikusabban megy majd, a kezed is rááll és nem lesz gond, hogy hova nézz 🙂 Gyakorláson múlik! 🙂 Ádám

   Válasz
 170. Nagyon hasznosak ezek a videók.
  Mostmár csak gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Ennyi kell hozzá. 🙂

  Válasz
 171. Szia Ádám !

  Ma regisztráltam és azonnal meg is kaptam az első leckét.
  54 éves vagyok. Már 14 éves koromban megtanultam az akkordokat és egyszerűbb dalokat , ha valaki énekelt , tudtam kísérni. Akkor elhatároztam, ha már lesz önálló keresetem majd veszek egy klassz gitárt és nagy „művész leszek”! Hát az évek teltek , (nem gitározással) ! Ötvenedik születés napomra a feleségem elvitt egy hangszer boltba és választhattam magamnak egy gitárt. Most már , hogy megnéztem az ezzel foglalkozó videódat , tudom , hogy country -t sikerült választani. Mertem nagyot álmodni és egy két egyszerűbb dallam megtanulása után , megvettem Edgar Cruz oktató videóját , ahol a Qween zenekar, Bohém Rapszódiáját tanítja. Egy nagyon jó gitáros ismerősöm azt mondta 3 év és menni fog ! Másfél éve kínlódom és kb. a felénél tartok . De az utóbbi időben úgy érzem , elakadtam. A gyors , rock and roll- os részeknél megállt a tudományom. Azt mondta egy másik gitáros ,lassú a bal kezem és tanuljam meg az alapokat. Ekkor kerestem , és találtam rá oldaladra.
  Lehet úgy jártam , mint az a séf, aki egyféle ételt tud csak kiválóan elkészíteni , de egy rántottát már nem képes sütni. Úgy,hogy most az új feladatom : Vissza az alapokhoz !!
  De a Bohém Rapszódiáról nem mondok le !

  Ja ! Kíváncsi lennék a Te véleményedre is és ígérem szorgalmasan meg csinálom a Házi Feladatokat is !

  Köszönettel :

  Horváth László

  Válasz
  • Szia László!

   Örülök, hogy ilyen kitartó vagy és nem adod fel, hogy megvalósítsd az álmodat! Ez nagyon fontos 🙂 Semmi sem lehetetlen, ha igazán akarod és teszel is érte. Sok-sok gyakorlással sikerülhet. tény, hogy ha valami rosszul rögzült, akkor kicsit több munka kijavítani, mint az alapoktól jól megtanulni, de ez is csak azon múlik, hogy szentelsz-e neki kellő időd! Remélem, hogy ez az alaptanfolyam is hozzásegít mindehhez! Sok sikert és jó gitározást!
   Ádám

   Válasz
 172. Szia Ádám!

  Regisztrálás után rögtön megkaptam az első leckét. Szorgalmasan be is gyakoroltam. Nem napi 15 percet, hanem Napi több órát. Úgy érzem, elég jól megy. Viszont nem érkezett meg a második lecke. Írtam Neked a gmail-es címre. Még nem jött válasz. Láttam a hozzászólások között, hogy valaki hasonló dologgal keresett meg és ide belinkelted a második leckét neki. Nos az alapján azt is szorgalmasan gyakorlom. Holnap lenne esedékes a harmadik lecke. Mit kell tennem, hogy a megadott email címre rendszeresen megkapjam őket? Lehet a regisztrációnál rontottam el valamit, hogy nem érkeznek meg? Egyébként nagyon hasznosnak és tanulóbarátnak tartom ezt az oktatást. Szerintem aki lelkiismeretesen gyakorol az eléri a kitűzött célját. Gratulálok az önzetlen kezdeményezéshez!

  Várom válaszod. Üdv: Andris

  Válasz
 173. Szia Ádám!
  Köszönöm az első leckét ! Valamikor gimis koromban próbáltam gitározni,de sokat felejtettem, most kaptam egy gitárt, igaz már nyugdíjas vagyok és szeretnék megtanulni valamilyen szinten. Az akkordokat ismerem, de a pengetésekkel van problémám. Megköszönöm a segítőkész emberségedet! Jó egészséget kívánva várom válaszodat. Üdvözlettel: Pista bácsi
  2012. augusztus 01.

  Válasz
  • Szia István!

   Örülök, hogy belevágtál. Hidd el, nem a kortól, csak a gyakorlástól függ, milyen szintre tudsz eljutni. Ez egy alaptanfolyam, ahol alapakkordok és alap pengetési módok is megtanulhatóak. Majd meglátod 🙂 Jó gyakorlást és gitározást! Ádám

   Válasz
 174. István
  2012. augusztus 02.

  Szia Ádám!
  Köszönöm a biztatást, nagyon örülök, hogy válaszoltál. Nagyon nagyra értékelem az egyszerűségedet, meg a segítőkészséget, mert ez ma már fehér holló.! Ahogy haladok a leckével előre lennének majd kéréseim, de ne vágjunk elébe. Igaz már sok régi számot le tudok játszani, pl. Kell, hogy várj,…. de sok dalnak nem tudom megszerezni az akkordjait. Jó egészséget kívánva várom a válaszodat, meg a következő leckét!
  Üdv.: István

  Válasz
  • Szia István!
   Sajnos most teljesen el vagyunk havazva a korábbi megkeresések feldolgozásával, ezért neked sem tudok biztosat ígérni, de igyekszünk! Addig is lelkes gyakorlást továbbra is! Ádám

   Válasz
 175. hello le tudnal adni egy olyan videot erre az e-mail cimere ami felul van hogy hogyan kell valtogatni a bundoknal a hurokat?!Koszi hello:-h

  Válasz
 176. Szia Ádám! Én már régóta meg szerettem volna tanulni gitározni, de könyvekből, meg angol videókból egyszerűen nem ment. Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldalra, és örülök, hogy van valaki aki segít másoknak, hogy megvalósítsák álmukat. Remélem mire vége a tanfolyamnak, már el tudok játszani akár egy dalt is kedvenc együtteseim egyikétől, tab segítségével… További sok sikert kívánok neked, folytasd ezt a munkát, hisz sokaknak segítesz.

  Válasz
  • Szia Gyuszi!

   Örülök, hogy lelkes vagy és meg akarsz tanulni gitározni és annak is, hogy ebben segítségedre lehetnek a leckéink. Ha kitartóan gyakorolsz, biztos vagyok benne, hogy meg tudod valósítani ezt az elhatározásodat. Tényleg csak a gyakorláson múlik! 🙂 Ádám

   Válasz
 177. Nagyon sokat tanultam ezekből a videókból! Eddig még nem fogtam gitárt a kezemben és most 3 nap alatt az ujjgyakorlat már megy szélsebesen…persze hibázni hibázok, meg még merevek a kezeim, de jó lesz ez:) Úgy várom a következő részt, mint az állat, elvileg ma jön az email 😀

  Válasz
  • 🙂 Örülök a lelkesedésednek, ez nagyon fontos! Na meg a gyakorlás. Hidd el, hogy ezek a kezdeti nehézségek a gyakorlás mértékével fordított arányban változnak, csökkennek 🙂 Jó gitározást!
   Ádám

   (u.i.: Többen jelezték már, hogy a 2. leckét spamek között találták meg gmail.ben, ha nem jött meg, nézz körül ott)

   Válasz
 178. 23 Éves vagyok már régóta megszerettem volna tanulni gitározni, angol oldalakon próbálkoztam de vannak olyan dolgok amit nem magyaráznak el, már min pl.: a pengetési módszerről sem olvastam még. Úgy érzem már az első videóból is sokat tanultam. Örülök hogy rátaláltam erre az oldalra remélem elfogom sajátítani az alapfokú tudást neked köszönhetően. Köszönöm és csak így tovább. Tiszteletem!!

  Válasz
  • Szia!

   Örülök, hogy nem adod fel és ennyire elszánt vagy! Ez nagyon fontos, ahogy a gyakorlás is! Remélem leckéről leckére egyre többet fogsz tudni, köszönöm, hogy már eddig is tetszik, és örömödet leled a gitározásban! 🙂 Ádám

   Válasz
 179. Kedves Ádám!

  Nagyon jók a videók,köszönöm!
  Én most vettem nemrég magamnak egy elektromos gitárt és azt szeretném megkérdezni,hogy van-e elektromos gitártanulási videód?

  Válasz
  • Szia Enikő!

   Örülök, ha tetszik. Ezeket a leckéket nyugodtan gyakorolhatod elektromos gitáron is 🙂 Jó gitározást! Ádám

   Válasz
 180. Nekem is elektromos gitárom van és azt szeretném kérdezni hogy a leckéket azzal is tudom e csinálni de ha nem az se baj mert akkor veszek klasszikus gitárt.

  Addig is nézem a videóid.

  Válasz
 181. Szia nagyon jók a vidik és azt szeretném megkérdezni , hogy én balkezes vagyok és mivan akkor ha jobb kezes gitárom lesz az úgy nehezíteni fogja a tanulást?????? MIt ajánlasz ?
  Válaszodat el