A Klasszikus (akusztikus) gitár


A legszélesebb körben elterjedt gitártípust, a klasszikus, akusztikus gitárt szeretném most ebben a videóban röviden bemutatni neked, hogy némi többletinformációval segítselek abban, hogy melyik gitárt válaszd, melyik lesz számodra a legmegfelelőbb, ha eldöntötted, hódolni fogsz a gitárszenvedélynek.

Ha általánosságban szeretnél gitározni vagy kifejezetten a spanyolos hangzás iránt vonzódsz, akkor mindenképpen ajánlom, hogy ismerd meg közelebbről ezt a gitártípust, a klasszikus akusztikus gitárt.

A klasszikus gitár igazi jókernek számít, mivel le tudsz rajta játszani countrysabb vagy rockosabb dallamot is, persze ha kifejezetten ez a vonal érdekel, akkor érdemes inkább egy elektromos vagy elektroakusztikus gitárba beruháznod.

Ebből a videóból a nagyon kezdők fontos fogalmakat tanulhatnak meg, illetve érthetik meg azoknak a Gitáregyetemen található egyéb gitáros videóknak a magyarázatait, amelyekkel esetleg már találkoztak, például, hogy mik azok a bundok. (Szigorúan zeneelméleti túlzásoktól mentesen!)

Remélem segíteni tudok a választásban ezzel a videóval. Ha pedig már megvan a saját gitárod, ajánlom a Gitáregyetemen elvégezhető teljesen ingyenes gitároktatást, amikor ugyanígy videókon keresztül tanítok meg dalokat, alap akkordokat és tulajdonképpen mindazt, ami segít, hogy szilárd alapod legyen, ha szeretnél megtanulni legalább hobbi szinten gitározni.

“A Klasszikus (akusztikus) gitár” bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. Szia

  Vettem 1 gitárt a neve romanza r-390 szerinted megérte 8 ezerért??

  Köszönöm válaszod.

  Válasz
 2. Szia van egy nagyon kezdő gitárom megyeget rajta sok dal ezt még te tanítottad ezért is kösz:D.ja igen és most váltani szeretnék és azt akarom kérdezni milyen árkategóriában vegyek legalább minimum egy középkategóriás gitárt.amúgy bocs hogy én is ezt kérdezem:-)
  amúgy nekem nem volt elég napi 15 perc én egész déltán püföltem a gitárom:Dköszi mégegyszer.

  Válasz
 3. Szia! Ma vettem egy STAGG C542 BK Klasszikus gitárt. Szerinted jól választottam? (első gitárom, kezdő vagyok)
  Köszönöm!:)

  Válasz
 4. Kedves gitározni vágyók!
  Gitárosként hadd mondjam el, hogy minden kategóriában lehet kifogni jól vagy rosszul összerakott hangszert. Kipróbálás nélkül (bármennyire is jó szándékú a kedves válasz adó) nem tudja megítélni a hangszereteket. Legfeljebb elmondja, hogy jól választottatok megnyugtatásképp. Hangszervásárláskor érdemes hozzáértő segítségét kérni a választásban. Hasonlóképpen, tanulni tanártól érdemes, mert nincs az a profi oktató videó, amelyik megmondja, hogy jól csináltátok-e…

  Válasz
 5. Szia Ádám!
  A gitár nevét szeretném megkérdezni amivel a felvételeken játszol.
  Olyat szeretnék vásárolni.
  Válaszod előre is köszönöm!

  Válasz
 6. Szia Ádám,
  én egy klasszikus gitárt kaptam a születésnapomra, használt darab. A felső 3 húr nylon, az alsó pedig fém, ennek van valami különös oka? Vagy cseréljem ki őket egyformára?
  köszi

  Válasz
  • Szia Melfi!

   A felső 3 húr sem fém, csak van rajta egy bevonat. Igen, ez direkt ilyen, hogy a 3 vastagabb húr mélyebben szóljon! Ne cseréld ki őket, így jók! 🙂

   Válasz
 7. Szia! Teljesen kezdő vagyok és szeretnék egy klasszikus gitárt venni csak nem tudom milyen fajtát! Nem tudnál ajánlani valamit vagy valamilyen gyártót ami jó?? Köszi 🙂

  Válasz
 8. Sziasztok!
  Az itt sokak által említett “Romanza”,”MSA”,”Stagg” stb gitárok azok a tipikus uszadékfák…csak annyira jók hogy elvegyék a kedveteket a gitározástól. Nem rosszból mondom,de szinte behangolhatatlan,girbe-görbe nyakú,kényelmetlen,borzalmas hangú valamik….Mégis 15-16 ezer forintért mit gondoltok milyen “gitárt” lehet venni….NEM,még kezdésnek se jók!Egy kezdőnek nagyon fontos hogy jó legyen a hangszere.
  Az a teszkós meg auchanos “Romanza” valami hihetetlen torzszülött…egy vicc az egész,úgy ahogy van…a zöldséges pult meg a kertészeti osztály között kirakva 12-13 ezer forintért.
  Egy használható,alap klasszikus gitár 23-25 ezer forinttól KEZDŐDIK. Aki csak teheti kerülje el a 20 ezer alatti uszadékfákat. Remélem segítettem valakinek…..

  Válasz
 9. Szia! Kinéztem magamnak egy gitárt pontosabban VALENCIA CG160-t. Szerinted első gitárnak megfelel ez vagy inkább keressek másikat? Válaszodat előre is köszönöm.

  Válasz

Szólj hozzá!