A Klasszikus (akusztikus) gitár


A legszélesebb körben elterjedt gitártípust, a klasszikus, akusztikus gitárt szeretném most ebben a videóban röviden bemutatni neked, hogy némi többletinformációval segítselek abban, hogy melyik gitárt válaszd, melyik lesz számodra a legmegfelelőbb, ha eldöntötted, hódolni fogsz a gitárszenvedélynek.

Ha általánosságban szeretnél gitározni vagy kifejezetten a spanyolos hangzás iránt vonzódsz, akkor mindenképpen ajánlom, hogy ismerd meg közelebbről ezt a gitártípust, a klasszikus akusztikus gitárt.

A klasszikus gitár igazi jókernek számít, mivel le tudsz rajta játszani countrysabb vagy rockosabb dallamot is, persze ha kifejezetten ez a vonal érdekel, akkor érdemes inkább egy elektromos vagy elektroakusztikus gitárba beruháznod.

Ebből a videóból a nagyon kezdők fontos fogalmakat tanulhatnak meg, illetve érthetik meg azoknak a Gitáregyetemen található egyéb gitáros videóknak a magyarázatait, amelyekkel esetleg már találkoztak, például, hogy mik azok a bundok. (Szigorúan zeneelméleti túlzásoktól mentesen!)

Remélem segíteni tudok a választásban ezzel a videóval. Ha pedig már megvan a saját gitárod, ajánlom a Gitáregyetemen elvégezhető teljesen ingyenes gitároktatást, amikor ugyanígy videókon keresztül tanítok meg dalokat, alap akkordokat és tulajdonképpen mindazt, ami segít, hogy szilárd alapod legyen, ha szeretnél megtanulni legalább hobbi szinten gitározni.

A Klasszikus (akusztikus) gitár” bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. Szia

  Vettem 1 gitárt a neve romanza r-390 szerinted megérte 8 ezerért??

  Köszönöm válaszod.

 2. Szia van egy nagyon kezdő gitárom megyeget rajta sok dal ezt még te tanítottad ezért is kösz:D.ja igen és most váltani szeretnék és azt akarom kérdezni milyen árkategóriában vegyek legalább minimum egy középkategóriás gitárt.amúgy bocs hogy én is ezt kérdezem:-)
  amúgy nekem nem volt elég napi 15 perc én egész déltán püföltem a gitárom:Dköszi mégegyszer.

 3. Szia! Ma vettem egy STAGG C542 BK Klasszikus gitárt. Szerinted jól választottam? (első gitárom, kezdő vagyok)
  Köszönöm!:)

 4. Kedves gitározni vágyók!
  Gitárosként hadd mondjam el, hogy minden kategóriában lehet kifogni jól vagy rosszul összerakott hangszert. Kipróbálás nélkül (bármennyire is jó szándékú a kedves válasz adó) nem tudja megítélni a hangszereteket. Legfeljebb elmondja, hogy jól választottatok megnyugtatásképp. Hangszervásárláskor érdemes hozzáértő segítségét kérni a választásban. Hasonlóképpen, tanulni tanártól érdemes, mert nincs az a profi oktató videó, amelyik megmondja, hogy jól csináltátok-e…

 5. Szia Ádám!
  A gitár nevét szeretném megkérdezni amivel a felvételeken játszol.
  Olyat szeretnék vásárolni.
  Válaszod előre is köszönöm!

 6. Szia Ádám,
  én egy klasszikus gitárt kaptam a születésnapomra, használt darab. A felső 3 húr nylon, az alsó pedig fém, ennek van valami különös oka? Vagy cseréljem ki őket egyformára?
  köszi

  • Szia Melfi!

   A felső 3 húr sem fém, csak van rajta egy bevonat. Igen, ez direkt ilyen, hogy a 3 vastagabb húr mélyebben szóljon! Ne cseréld ki őket, így jók! 🙂

 7. Szia! Teljesen kezdő vagyok és szeretnék egy klasszikus gitárt venni csak nem tudom milyen fajtát! Nem tudnál ajánlani valamit vagy valamilyen gyártót ami jó?? Köszi 🙂

 8. Sziasztok!
  Az itt sokak által említett “Romanza”,”MSA”,”Stagg” stb gitárok azok a tipikus uszadékfák…csak annyira jók hogy elvegyék a kedveteket a gitározástól. Nem rosszból mondom,de szinte behangolhatatlan,girbe-görbe nyakú,kényelmetlen,borzalmas hangú valamik….Mégis 15-16 ezer forintért mit gondoltok milyen “gitárt” lehet venni….NEM,még kezdésnek se jók!Egy kezdőnek nagyon fontos hogy jó legyen a hangszere.
  Az a teszkós meg auchanos “Romanza” valami hihetetlen torzszülött…egy vicc az egész,úgy ahogy van…a zöldséges pult meg a kertészeti osztály között kirakva 12-13 ezer forintért.
  Egy használható,alap klasszikus gitár 23-25 ezer forinttól KEZDŐDIK. Aki csak teheti kerülje el a 20 ezer alatti uszadékfákat. Remélem segítettem valakinek…..

 9. Szia! Kinéztem magamnak egy gitárt pontosabban VALENCIA CG160-t. Szerinted első gitárnak megfelel ez vagy inkább keressek másikat? Válaszodat előre is köszönöm.

Szólj hozzá!