A Pengető Használata


A most következő videóban megtanítom neked, hogyan használd helyesen a pengetőt gitáron. Ha feliratkozol a 30 napos ingyenes gitár alaptanfolyamra, majd megtapasztalod, hogy néhány dalban fontos szerepet kap a pengető is, ezért érdemes már most az elején helyesen megtanulnod, hogyan fog meg és hogyan pengesd vele a gitárhúrokat.

A kezdő gitártanulóknak azt szoktam javasolni, hogy médium vagy puha pengetőt vásároljanak (szinte filléres tétel bármelyik hangszerboltban). Ez a pengető viszonylag könnyen hajlik, könnyebb vele pengetni. Azok akik komolyabb rockot akarnak játszani, azok szoktak kifejezetten kemény, vastag pengetőt választani. Van, aki pénzérmével próbálkozik, de ez maradjon a végső vésztartalék.

A pengetőt a hüvelyk- és a mutatóujjad közé fogd úgy, hogy derékszöget zárjanak be.

Két fontos dologra is felhívom a figyelmedet a gitárpengető használata során. Az egyik, hogy mindig le-föl pengess, a másik pedig, hogy stabilizáld a kezedet és ne karból, se ne csak ujjakból pengess. Megosztok veled a videóban még néhány hasznos tippet, hogyan tanulhatod meg legkönnyebben a pengetővel való gitározást még akkor is, ha eleinte kényelmetlen vagy kifejezetten furcsa a kezednek. Érdemes gyakorolnod!

Jó gitározást!