Alap Akkordok III: C G


Ebben a videóban C és G akkordokat fogjuk megtanulni gitáron. Sőt, néhány változatukba is bepillantást nyerhetsz. Ezzel a videóval igyekszem mind a kezdőknek, mind a valamivel haladóbb gitártanulóknak is segítséget nyújtani, azáltal hogy többféle kivitelezési módot is bemutatok.

Nincs egyetlen kőbe vésett változata az egyes gitárakkordoknak, nyugodtan válassz aszerint, hogy melyik kényelmesebb a számodra vagy melyiknek a hangja tetszik jobban.

Érdemes azonban minden változatot gyakorolni, hiszen az ismert slágerdalokban néhol ez, néhol az válik egyszerűbben kivitelezhetővé.

Az akkordok gyakorlása mindenképpen segíteni fog neked a zenei hallás javításában, a kézügyességed fejlesztésében és abban, hogy gyorsabbak legyenek ujjaid. Ez nagyon fontos azért, hogy az akkordváltások se okozhassanak gondot.

Itt a Gitár Egyetemen több videóban is tanítok neked alap gitárakkordokat, érdemes ezeket kombinálnod és minden nap legalább 15 percet foglalkoznod velük, hogy igazán látványos legyen a fejlődésed!

Jó gyakorlást!

“Alap Akkordok III: C G” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  • 🙂 Ennek örülök. Ha feliratkoztál a tanfolyamra, akkor most már csak gyakorolnod kell. Jó gitározást! Ádám

   Válasz
 1. Szia!
  Elkedztem nemrég akkordokat gyakorolni és elvileg metronóm szükséges hozzá én ezt olvastam ezzel kapcsolatban.Letöltöttem egyet a neten de netudo pontosan hogy hány bpm legyen a sebesség? Megtudnád mondani hogy menyinek kell lennie? 🙂

  Válasz
 2. Helló!
  Nem leszólásból írok csak mondom előre a félreértés elkerülése miatt. Mondtad a videóban a “C” akkordnál hogy a mély “e” hangot ne pengessük bele mert az nem fog szépen hangzani …de szerintem ez nem így van mivel a “C” akkord hangjai : c (alaphang) , e (nagyterc) , g (tisztakvint)
  Tehát ebben az adott hármashangzatban megvan az “e” hang így bátran megszólaltathatjuk.Nem fog rosszul hangzani csak teltebb lesz a hangzás.

  Válasz

Szólj hozzá!