Általános Pengetési Mód I.


Ebben a videóban megtanítom neked azt a legegyszerűbb gitárpengetési módot, aminek birtokában nem jelent majd gondot egy hangulatos tábortűz körül előkapni gitárodat és kísérni bármilyen tipikus tábortüzes dalt a társaságban.

Ez az általános pengetési mód gitáron már-már univerzálisnak mondható, mivel majdnem minden dalra rá lehet húzni. Célszerű tehát megtanulni és begyakorolni, mivel így egy használható jolly joker lesz a kezedben.

Ebben a videóban az E-mollon keresztül tanuljuk meg az általános pengetés egyik változatát. Több változat van ugyanis. Lehet pengetővel pengetni, lehet felbontott 4 ujjas gitárjátékkal megszólaltatni a szólamot, de ezekre másik videóban fogunk kitérni részletesen.

A most bemutatásra kerülő általános gitárpengetési módhoz a hüvelyk- és a mutatóujjakra lesz szükség. Az, hogy éppen melyik ujjadat használod, mindig a pengetési iránytól függ. Érdemes szoktatnod ujjaidat ehhez a pengetési változathoz és begyakorolnod, rögzítened, mivel e pengetési móddal nagyon sok dalt le fogsz tudni játszani. Ideális a tábortüzes gitározáshoz és bármelyik akkord szépen szólaltatható meg segítségével.

Kitartó gyakorlással kezed is és a füled is rá fog állni erre a módra, s amikor már nagyon megy, nem kell e két ujjra hagyatkoznod, hanem az összes ujjaddal, lazán gitározhatsz. A strukturált fejlődés érdekében, ha szeretnéd a többi akkordot és pengetési módot is elsajátítani híres dalokon keresztül, akkor érdemes feliratkoznod a 30 napos ingyenes alap gitártanfolyamra.

Jó gyakorlást!