Kromatikus Ujjgyakorlat I.


A legegyszerűbb ujjgyakorlatokat úgy hívjuk, hogy kromatikus ujjgyakorlatok. Most ebből mutatok neked igazán egyszerű példákat és gyakorlatokat, hogy ezeket jól begyakorolva a következő szintre léphess.

A most gyakorlásra váró kromatikus ujjgyakorlatban 2 ujjat fogunk használni. Ezek az ujjgyakorlatok kiváló alapozást jelentenek ahhoz, hogy az alap gitárakkordokat is gyorsan és precízen meg tudd tanulni, illetve hogy a különböző akkordváltások se okozzanak nehézséget.

A felbontott 4 ujjas gitárjáték a jobb kezedet, a kromatikus ujjgyakorlatok a bal kezedet fejlesztik. (Jobb kezes gitár esetében.)

Ebben a gyakorlatban is pengetővel fogunk pengetni, így mindenképpen figyelj a helyes pengetőhasználatra és a megfelelő ütemű le-föl pengetésre.

Ahhoz, hogy ezek a különálló gyakorlatok szépen összeálljanak és fejlesztő hatással legyenek gitározási szintedre, érdemes elvégezned a 30 napos gitártanfolyamot, amire teljesen ingyen fel lehet iratkozni. A GitárEgyetem gitároktatásán ezek a rövid kis ujjgyakorlatok és pengetési játékok külön-külön megtanulhatóak, de minden leckében együtt is tudod majd gyakorolni őket azokban a dalokban, amik igazán híresek és nagyon kedveltek.

Jó gyakorlást!

“Kromatikus Ujjgyakorlat I.” bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Helló. Ezeket a gyakorlatokat meddig érdemes csinálni? mármint beleértve a többi vidiben lévőt is.!? (ujjgyakorlás terén) Amúgy nagyon jók a videók sokkal könnyebb így gyakorolni 🙂

  Válasz
  • Igazából addig, amíg érzed, hogy van még fejlődnivalód 😉 Illetve az ujjgyakorlatok hasznosak később is, hogy rugalmas legyen a kezed 🙂 Örülök, ha tetszenek a leckék, jó gyakorlást! Ádám

   Válasz
  • Szia,
   egy pénzérmével is helyettesítheted. De a pengető bármely hangszerüzletben könnyen beszerezhető! Jó gyakorlást! Ádám

   Válasz
 2. Hát igen..ezt “nyomom” most…. :-p Lassan de biztosan!
  De azért hallanod / hallanotok kellene a kis keresztfiam “játékát” 😀

  Köszönöm én is a leckéket, nagyon jók! 🙂

  Válasz
 3. Üdv.!

  Köszi ezeket a videókat, sokat segitesz a fejlődésben.:) Karácsonyra kapok egy alap tanulo gitárt, most kezdek el először gitározni és ezek a segítő videok jol fognak jönni.:))

  Válasz
  • Szia Tamás!
   Örülök neki, hogy tetszik és már most gyűjtöd az infókat. Azt javaslom, hogy iratkozz fel a 30 napos alaptanfolyamra ingyen, mert akkor tényleg az alapoktól tanulhatsz meg mindent és gyakorolhatsz! 🙂 Ádám

   Válasz

Szólj hozzá!