A Western (Country) Gitár


Ezzel a videóval segítséget szeretnék adni mindazoknak, akiket a western gitár foglalkoztat. Ebben a videóban a western vagy más néven country gitár felépítésével és hangzási jellegzetességével foglalkozom.

A videóból megtudhatod azokat a trükköket is, hogyan lehet például újra húrozni a gitárodat, milyen részei vannak a western gitárnak, miben különbözik a klasszikus vagy éppen az elektromos gitártól, illetve mi az, amit e két gitártípusból átvéve, megtalálsz a western gitárban, mint elektroakusztikus gitárban. Sőt abban is tájékozottabb lehetsz, hogy milyen zenei stílusok megszólaltatásakor célszerű a western gitárt választani.

Ez a gitár ugyanúgy megfelel a tábortűzi gitározáshoz éppúgy, mint egy klasszikus gitár, de ha kifejezetten a blues hangzás az, ami közel áll hozzád és ebben szeretnéd gitározási ismereteidet bővíteni, akkor mindenképpen javasolt közelebbről is szemügyre venni egy western gitárt.

Mivel ez a gitár különösen a blues zene hangzásvilágában jelenik meg, érdemes megismerkedned akár már itt, a GitárEgyetem oktatásában a blues alapritmussal gitáron és néhány blues alapakkorddal. Ha eleget gyakorolsz, biztos vagyok benne, hogy sikered lesz ezzel a gitárral is.

“A Western (Country) Gitár” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Szia.Nekem is western gitárom van,amikor megvettem 2010 ben még meleg volt 😀
  Az lenne a kérdésem,hogy ugy-e van a húr láb miben rögzítve van a húr vége.
  És az a problémám,hogy a húrok ( 1 kivételével ) mind belevágnak a húr lábba.Tehát mintha a húr fel szeretné szabdalni a gitáromat 😀
  ezellen én mit tehetnék.??
  Válaszodat előre is köszönöm 🙂

  Válasz
 2. Szia Ádám abban tudnál nekem segíteni hogy elküldöd emailben vagy felrakod ide a The Rasmus Sail away pengetését és az akkordokat?
  Előre is nagyon megköszönöm 😀

  Válasz
  • Szia Norbert!
   Sajnos nem tudunk mit ígérni, mert el vagyunk havazva a rengeteg megkereséssel, amit kaptunk. Nemsokára lesznek magánórák, akkor ott bőven lehet ilyen jellegű kérésed is az oktatóhoz 🙂 Ádám

   Válasz
 3. Szia Ádám.Kérném a véleményed,western gitárral kacsolatban.Szeretnék egyet vásárolni mert gyönyörü a hangja,nagyon tetszik.A kérdésem,hogy melyik jobb,melyik nem annyira blues,a Stagg ,Tenson vagy a Johnson esetleg Harley Benton?
  Nálad tanulok most is,örülök hogy 45 évesen játszhatok,egy régi álmom válik valóra(remélem)!Szeretnék még többet tanulni tőled.
  Üdvözlettel.Joci

  Válasz

Szólj hozzá!