Blues Alap Ritmus


Amikor bluesról beszélünk, egyaránt gondolhatunk a zenei műfajra és a zenei formára. Ebben a videóban a jellegzetes bluesos hangzás alapritmusát tanuljuk meg.

A blues alapritmust gitáron úgy gyakoroljuk, hogy felhasználjuk benne a jellegzetesen blues alap akkordokat: E-dúr E6 E7 és A-dúr A6 A7. Ezeket a Gitár Egyetem egy másik blues videójában szintén meg tudod tanulni és be tudod gyakorolni.

Szépen lassan bemutatom, hogyan fogd le az adott akkordokat és hogyan pengesd meg először a fölső három, azaz a basszus húrokat, majd hogyan egészítsd ki a szép hangzás érdekében az alsó hárommal.

Ebben az összetett videóban, ami még mindig nagyon egyszerű kezdők számára is, csak némiképp nagyobb koncentrációt igényel, megtapasztalod, miért jó a kromatikus ujjgyakorlatokkal és a különböző pengetési módokkal edzésben tartanod kezed fürgeségét.

Érdemes ráhangolódnod a zene ritmusára és ezt lábaddal követned, hogy kijöjjön az ütem.

Mindenképpen ajánlom, hogy gyakorold ezt a blues alapritmust gitáron, ha szereted a kicsit melankolikusabb hangzásvilágot és szívesen hallgatod a blues dalokat. Ha túl bonyolultnak tűnnek az egyes akkordok, a barré vagy éppen a pengetés, akkor jelentkezz az ingyenes gitároktatásra, ahol apránként haladva mindent elsajátíthatsz lépésről lépésre.

“Blues Alap Ritmus” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. szia! csinálnál egy videót israel kamakawiwo’ole somewhere over the rainbow-ról, mert nem tudom hogy kell pengetni. előre is köszi

  Válasz
  • Köszi, hogy írtál, de sajnos most nem tudunk biztosat ígérni. Igyekszünk. Nemsokára lesz személyes oktatás, ott személyreszabott igényeket is meg lehet valósítani 🙂 Ádám

   Válasz
 2. Hello Ádám!Folyamatosan nyomon követem a fórumod.Valahonnan ismerős volt nekem ez a szám! 🙂
  AC DC-The Jack
  Csak így tovább! :)..
  Ha majd lessz időd Johnny Cash-Ring Of Fire című számot is megcsinálhatnád! :)..
  Köszi!
  További jó gitározást!

  Válasz
  • Szia!
   Örülök, ha tetszik neked is. Jó gyakorlást! 🙂 Most sok a megkeresés a számokkal kapcsolatban, egyelőre nem tudok biztosat ígérni. Ádám

   Válasz
 3. Tenyleg ez az oldal nagyon sokat segit es nagyon jo oszinten mondom.
  NEm lessz-e keszitve egy video a “Someone Like you” Dalrol? Mert meg szeretnem tanulni azt a dalt is 😀

  Válasz
  • Köszönöm, nagyon örülök, ha segít neked! 🙂
   Sajnos sok megkeresés érkezett, kapacitásunk korlátozott, de igyekszünk. Ádám

   Válasz
 4. szia! csinálnál egy videót israel kamakawiwo’ole somewhere over the rainbow-ról, mert nem tudom hogy kell pengetni. előre is köszi

  Válasz
  • Szia!

   Sok megkeresést kaptunk dalokkal kapcsolatban ,ezért nem tudok most konkrétat ígérni sajnos, de talán a jövőben egyszer eljutunk oda is! Addig is jó gitározást!
   Ádám

   Válasz

Szólj hozzá!