Deep Purple – Smoke On The Water gitáron, gitár kotta, akkordok, tab


Ebben a videóban egy nagy rock klasszikus dalát mutatom be nagyon egyszerű formában. A Deep Purpletől a Smoke on the water klasszikus gitáron is megtanulható, eljátszható.

Igyekeztem úgy összeállítani ezt a videót, hogy azok is meg tudják tanulni és hamar le tudják játszani akár baráti, családi közönség előtt is, akik éppen csak most ismerkednek a gitártanulással.

Most, kifejezetten a kezdő gitártanulókra gondolva egyes hangok megszólaltatásával tanuljuk meg a szám legfőbb motívumát, hogy magabiztosságot szerezzen az is, aki eddig még nem gitározott – talán soha.

Későbbiekben természetesen ennek a számnak a professzionálisabb gitár változatára is sor kerül.

A Deep Purple ezen számának tanulása közben gyakorolhatod a gitárpengető használatát. Továbbá fontos, hogy mind a négy ujjadat játékba hozd. A dal segít tudatosabbá tenni gitárjátékodat, segít abban, hogy pontosan a megfelelő helyeken fogd le a húrokat, hogy felismerhető dal szülessen kezeid alatt.

Ez csak a kezdet. Ha szeretnél mélyebb gitározási ismeretekre szert tenni és alaposan megtanulni, illetve begyakorolni hasonlóan ismert és kedvelt magyar és külföldi számokon akár a pengetési módokat, akár a legszükségesebb alap gitárakkordokat, akkor érdemes feliratkoznod a Gitározom.com ingyenes gitártanfolyamára. Itt pusztán kedvre és időre van szükséged, hogy befektesd a gitártanulásba, de hidd el, hamar megtérül.