Gitároktatás

A legbarátságosabb gitártanárok kezei alatt vehetsz rész profi gitároktatáson a Gitározom.com jóvoltából.

Szeretnéd, ha egy régi álom válna valóra? Esetleg még fiatalabb korodban tudtál gitározni, de azóta már lassan évtizedes por lepi be a gitárodat? Jó lenne, ha sikerülne elérned, hogy pár év múlva már saját bandában gitározz? Vagy egyszerűen csak szeretnéd valamilyen kreatív, cselekedtető hobbival lekötni a szabad energiáidat? Ha szeretnél megtanulni gitározni, akkor a Gitározom.com kezdőknek való gitároktatása kiváló kiinduló alap lehet. Úgy szilárdítja meg az alapokat, hogy mentes mindenfajta dresszúrától! Nem terhel a kezdők gitároktatása felesleges gitárelmélettel, hiszen aki mélyebben akar megismerkedni a gitározás tudományával, az majd az alapok biztos tudásának megszerzése után is ráér agyát zeneelmélettel és műfajtörténettel megtömni.

A gitártanulás méltán az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység fiatalok és örökifjak körében egyaránt. Nem kell ugyanis különösebb veleszületett tehetség ahhoz, hogy bárki megtanulhassa egy strukturált gitároktatás keretén belül az alapokat. Magyarország legnépszerűbb gitároktatói most az internet segítségével a lehető legtöbbekhez akarják eljuttatni a gitár szeretetét és azt az élményt, hogy ne csak hallgasd, de magad is csináld a zenét.

Profi gitároktatók által kidolgozott módszer segítségével valóban nem szükséges semmiféle zenei előképzettségre szert tennie senkinek ahhoz, hogy helyet állhasson és élvezhesse a gitározást. Immár több mint 10.000 tanítványunk van, akik sikerekről számolhatnak be és akiknek lelkesedése leckéről leckére egyre csak növekedett! Ez szinte hihetetlen, mivel a hagyományos oktatási keretben legtöbbször a zeneelméletet tartják szükségszerűnek a gitároktatás során, így a kezdők lelkesedése rohamosan csökken, ahogy egyre közelebb jutnak a komolyabb kihívásokat jelentő technikai elemekhez. Gitároktatóink végérvényesen szakítottak ezzel a poroszos módszerrel és egy élményközpontú, gyakorlatorientált gitároktatás kidolgozásával használják ki a sikerélményben rejlő hajtómotort.

A kezdők számára összeállított gitár oktatásban maximálisan figyelembe vettük, hogy az apró lépések elve és a legközelebbi fejlődési zóna elve is érvényesüljön. Hogy ez mit jelent a valóságban? Minden leckében lépésről lépésre teljesen nulláról lehet megtanulnia minden kezdőnek! Hogyan kell pengetni, milyen alap gitárakkordok vannak és ezeket hogyan kell megszólaltatni? Itt már az első leckék között is ismert és kedvelt slágerek dallamain gyakorlunk, hogy ne drillezéssel, hanem valódi, értelmes zenével bizonyítsuk a sokszor kétkedő kezdőknek: meg tudod csinálni! Nagyon hamar eljutunk oda a kezdők gitároktatásában is, hogy ismert számokat egyszerű gitárakkordok segítségével könnyedén megtanulhasson és családjának, barátainak élvezetes stílusban előadhasson. Ha eddig nem is voltál hangadó, most biztosan betöltheted ezt a posztot!

A gitároktatás első lépcsője az az ingyenes 30 napos alaptanfolyam, amelynek során e-mailben küldjük a következő leckét. Ha nincs is rá napi több órád, hogy gyakorolj, akkor is sikereket érhetsz el, ha csak napi 15-20 percet szánsz a gitározásra. De megsúgomm, hogy tanítványaink inkább vállalják, hogy a húrok kikezdik kezüket, semmint letegyék a gitárt és abbahagyják a gyakorlást!

A gitároktatás ezen formája nagy népszerűségnek örvend kezdő, középhaladó hobbigitárosok körében, illetve azok között is, akik például pedagógusként munkájuk során is kamatoztathatják gitártudásukat. Gitároktatási tanácsaink azoknak is ütős segítséget jelentenek, akik maguk is szeretnék gitártudásukat fejleszteni, hogy egyszer talán másokat oktathassanak, hogyan kell megszólaltatni ezt a remek hangszert.

Érdemes belevágnod a gitártanulásba, mivel most ez az ingyenes alaptanfolyam mind módszerében, mind a közvetített tudásában, mind pedig az anyagi vontakozásában már az első lecke után megtérül. Nem kell Jimi Hendrix babérjaira törnöd ahhoz, hogy élvezetesen tudj gitározni akár mások előtt is. Hisszük, hogy aki szívvel be tudja vonni magát egy tevékenységbe és jelen esetben képes átadnia magát a gitározásnak és a gitártanulásnak, az meg is fog tudni tanulni! Gitároktatásunkban ezt akartuk megragadni: aki szeretne, az meg is tudjon tanulni gitározni és ne kelljen lemondania erről a vágyáról csak azért, mert időben, pénzben vagy éppen távolságban nem tudja megengedni magának, hogy eljárjon egy gitáriskolába.

A Gitározom.com az alapokat tehát mindenkinek biztosítani kívánja. Azonban akiknek ennél komolyabb tervei vannak a gitártanulással, azok sem maradnak kielégítetlenül. A későbbiekben akár magánórákon való részvételre is van lehetőség, ahol a fejlődés és az igények teljes mértékben a gitártanárok és a tanítványok együttműködésében bonatkozik ki.

u.i: A legújabb ingyenes gitároktató videókat és híreket a Gitározom.com közösségről mindig Facebookon találod először. Nyomj egy lájkot oldalunkra, hogy hozzád is azonnal eljussanak az újdonságok!