Online Gitártanfolyam 9.rész

A kilencedik gitárleckében tanítok Neked egy újabb gyakorlatot a már tanult 4 Ujjas felbontott játékhoz és 2 új akkordot!

 

 

3 nap múlva jön a következő lecke, addig is jó gyakorlást! 🙂

Ádám
Gitarozom.com

u.i: várom alulra a kérdésedet, véleményedet a tanfolyamról! Mi az ami tetszett, mi az ami nem és hogy mit szeretnél a jövőben még tanulni! Köszönöm!

Az előző részeket itt találod meg:
1.rész: Gitár hangolás, Pengető használata, I. Ujjgyakorlat
2.rész: Általános pengetési mód, II. Ujjgyakorlat
3.rész: Alap akkordok, III. Ujjgyakorlat
4.rész: Depp Purple: Smoke On The Water, IV. Ujjgyakorlat
5.rész: I. Pentaton skála, C-dúr skála
6.rész: Alap akkordok II., Nirvana: Come As You Are
7.rész: Felbontott 4 Ujjas Játék, Alap akkordok II.
8.rész: Boci-boci tarka, V. Ujjgyarkolat

“Online Gitártanfolyam 9.rész” bejegyzéshez 41 hozzászólás

  • Köszönöm a véleményedet, örülök, ha összességében tetszett és hasznosanak ítélted 🙂 A következőkben majd még jobb lesz! 🙂 Ádám

 1. Szia.
  Szerintem jó volt, mert aki többet szeretne, megoldja, aki nem, az itt be is fejezi. Lenne egy kérdésem. Kérlek ha tudsz válaszold meg nekem. Gyerekkoromban tanultam egy rövid ideig gitározni. A tanárom sosem engedte, hogy a jobb térdemre helyezzem a gitárt, csak is kizárólag a balra.
  Annyira belém nevelte, hogy most évekkel később is csak így megy. A gitár nyakát sokkal jobban átlátom, elérem, könnyebb a fogás. Mi a véleményed. Gondot jelenthet ez nekem még a későbbiekben? Köszönöm válaszod
  Szia

  • Szia,

   köszönöm, hogy leírtad a véleményedet 🙂 Egyébként, amit kérdeztél: nem probléma, bal lábon is lehet játszani 🙂 Úgy csináld, ahogy hosszú távon a legkényelmesebb. Ádám

 2. Szia Ádám !
  Már csak a 10. lecke kéne de az se jött meg légyszi azt is küld el 🙂 . Egyébként nagyon tetszett a tanfolyam ,köszönök mindent :)!

 3. Szia Ádám!

  Nagyon tetszenek a gyakorlatok,rövid idő alatt sokat lehet tanulni. Főiskolás koromban tanultam 2 évig klasszikus gitárt, aztán jó hosszú szünet után az élet ugy hozta hogy ismét nekivágtam.Nekem az akkordozás megy nehezebben.Köszönöm a leckéket, ha lesz folytatás/nagyon jó lenne/ kérlek küldjétek továbbra is.

  Üdvözlettel:Mária

  • Szia Mária!

   Örülök, hogy nekifogtál a gitártanulásnak, sok sikert kívánok hozzá 🙂 Örülök, ha hasznosak voltak a leckék. Ne aggódj, az akkordok is csak gyakorlás kérdése, hogy egyre jobbak legyenek 🙂 Lesznek még videók 🙂 Ádám

  • Szia!

   Nem tudom biztosra ígérni, mert már így is hosszú a lista, de talán belefér. Ádám 🙂

 4. Szia!
  Légyszíves küldd el újra az Egyszerű dalt,vagy tedd fel a honlapra,mert
  nem sikerült elmentenem.
  Köszi!

 5. Köszönöm az eddigiek meg jöttek, és amikor tehetem gyakorlok, nekem nem olyan teltek a szólamok,gondolom a műanyag húrok miatt. Most veszek egy fém húrosat, és remélem nem fülem csalt. Várom a további lehetőségeket, és nagyon szépen köszönök minden eddigi leckét és segítséget, Gratulálok nagyon sok fiatal kezdett el gitározni, és ez jó.Megszerettetni a zenét, a szabadidő hasznos eltöltése, barátok szerzése ez mind nagyon fontos.Még egyszer mindent nagyon köszönök , Imre

  • Szia Imre!

   köszönöm, hogy megosztottad velem ezeket a gondolatokat 🙂 csak így tovább! Az oldalon találsz a leckéken túl sok egyéb érdekes videót 🙂 Ádám

 6. Kedves Ádám!
  Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra, sokat tanulok a gyakorlatokból. Én másfél éve gitározom komolyabban, de még mindig sok újdonságot találtam a videókban. az alap akkordok lefogása és megszólaltatása nem gond már, viszont ami nehezen megy, az a barré. ezzel több problémám is van: nem találom el a húrokat, nem tudom leszorítani az összes húrt, fáj a kezem. Nem tudom, mit csinálok rosszul. A későbbiekben szívesen tanulnék Tőled ere gyakorlatokat. Előre is nagyon köszönöm!!!!!

  • Szia Anna!

   Örülök, hogy számodra is hasznosak a videók! A barré nem tartozik a legegyszerűbben és leggyorsabban tökéletesen elsajátított fogások közé. Erre különösen igaz, hogy gyakorlás kérdése az egész! 🙂 Van erről egy külön anyag is, amit itt tudsz gyakorolni: https://gitaregyetem.hu/barre-a-gitaron/ Hamarosan lesz lehetőség más oktatásra is. Addig is jó gitározást! Ádám

 7. Szia Ádám!

  Nekem egy speciális kérdésem és kérésem lenne.
  Látássérült vagyok(vak). Feliratkoztam mert szeretnék megtanulni gitározni, csak a leckék hivatkozásait nem tudom használni.
  Egy képernyő felolvasó programot használok, mely igen csak nem barátkozik a leckék linkjeivel.
  Bemásolom a böngészőbe a linkeket de ettől meg lefagy a gépem és igazából nem tudom meghallgatni sem a videókat.
  Valamilyen úton módon meglehetne oldani problémám?

  Válaszod előre is köszönöm!

  Üdvözlettel

  Robi

 8. Szia Ádám !
  Nagyon köszönöm az leckét ,nagyon vártam.Nagyon tetszik az oktató anyag felépítése, élvezem a gyakorlást.KÖSZÖNÖM
  szia Laci

  • Örülök, ha tetszik 🙂 A tanfolyam 10 leckés, de majd meglátod, lesznek még meglepetések 😉

  • Hol a meglepetés, ha elárulom? 😉 Csatlakozz a facebook csoporthoz, hogy Te is elsőként értesülj a meglepetésekről! Jó gyakorlást! Ádám

 9. Szia Ádám.
  Lenne egy kis problémám a négyújjas felbontott játékkal. A 3-as újjam vagyis a gyűrűs nagyon nem áll rá a dologra, és amikor játszanák az E húrt nagyon hallkan tudom csak megpengetni. Ha azt akarom hogy erősebben hallatszodjon akkor kéztartást kell válltsak, viszont akkor a többi újjamnak kényelmetlen. Mit tudok ezzel csinálni, hogy oldjam meg?

 10. Sokáig csak csodáltam a gitáros fiúkat a játékuk miatt. Aztán rábukkantam erre a weboldalra, amit tényleg nagyon köszönök Neked!!! Most már, igaz hogy a legelején tartok a gitározással, de nem tartom olyan lehetetlennek, hogy egyszer majd én is tudjak valami egyszerűbb dallamot játszani. Már nem tűnik olyan ördönginek ez az egész!!!
  Köszönöm, hogy lehetővé tetted nekem!!

  • Szia Ferenc!
   Örülök, hogy tetszik és magabiztosságot nyertél a gitártanulásnak köszönhetően! Csak így tovább, kizárólag a gyakorláson múlik, mennyire jutsz 🙂 Jó gitározást! Ádám

 11. Szia Ádám!

  Én is teljesen kezdőként kezdtem el a leckéket. Az akkordok lefogása és váltogatása volt nehézkess! Aztán elővettem egy dalos füzetet amiben minden egyes ének felett ott vannak az akkordok és elkezdtem játszani. Minden nap 2 órát gyakorlok és most már ott tartok, hogy rengeteg dalt tudok már elgtározni. Az újjaim fájnak,de azt hiszem kezdek hozzászokni. Ven egy-két akkord pl: Fism és a Hm illetve az Fm amit nehezen tudok lefogni. Szerinted ezekkel az akkordokkal ne foglalkozzak vagy nyugodtan próbálkozzak tovább? Nagy on jó kis oktatás, sokat tanultam tőled. Várom a további leckéket.
  Üdv:

  • Szia!

   Neked is azt tudom mondani, hogy gyakorlás teszi a mestert 🙂 Nyugodtan foglalkozz ezekkel az akkordokkal is. Minél többet gyakorolsz, annál könnyebben megy majd! Jó gitározást! Ádám

  • 🙂 örülök, ha tetszett és hasznos volt 🙂 Csatlakozz a facebook oldalhoz és figyeld továbbra is a leveleket, mert lesznek még új dalok.
   Ádám

 12. Kedves Ádám!
  54 éves vagyok, 18 éves koromban kaptam egy gitárt, de sajnos eddig sehogy sem jött össze, hogy megtanuljak rajta játszani. Mire találtam volna egy oktatót, mindig történt valami (elköltözött, meghalt, vagy nekem jött közbe valami), most végre a tanfolyamodnak köszönhetően ez az álmom is teljesülni látszik. Leporoltam a 36 éves jószágot, megjavíttattam (rögtön az első hangolási kísérletnél elpattant két hangoló kulcsnak a fogantyúja, gondolom elérett a műanyag v. a ragasztás), és végre elkezdhettem a tanfolyamot. Lehet nem jutok túl sokra, de ha már az unokáimnak el tudok pengetni néhány gyerekdalocskát, azzal is elégedett leszek. Nagyon köszönöm a lehetőséget, és mindenkinek üzenem: soha nem késő elkezdeni, így idősebb korban is sok örömet okozhat a zenélés, és nagyon jó agymosó kikapcsolódásnak is, mondjam azt: egyféle meditáció.

  Üdv. Kati

  • Szia Kati!

   Örülök, hogy belevágtál és örömödet leled a gyakorlásban 🙂 Biztos vagyok abban, hogy az unokáidnak is szép perceket szerzel, amikor játszol! További jó gyakorlást és gitározást! Ádám

   • Köszi a biztatást, rám fér. Kicsit elkeseredtem, mert 15-20 perc után már nemcsak az ujjaim, hanem a bal csuklóm is nagyon fáj, ill. némely akkordot alig tudok lefogni. Először azt hittem rosszul tartom a gitárt, de bárhogy próbálkoztam, nem lett sokkal jobb. Felmerült bennem a gyanú, hogy talán nekem túl nagy ez a gitár. Gondolom 1-es méretű lehet, én pedig 158 magas (inkább alacsony) vagyok, nyilván a kezem is rövidebb az átlagnál, talán nekem egy 3/4-es alkalmasabb lenne . Nincs erre valami “képlet”, ami alapján meg lehet állapítani, hogy a kéz vagy ujjak hosszához milyen nagyságú gitár megfelelő? Sajnos anno ajándékba kaptam, és az ajándékozó sem értett hozzá igazán.

 13. szia Adam nagyon jo ez igy is ahogy van.hogy hogy is lenne jobb a kurzus?hat szerintem meg tobb skalazas dur/moll.es ezek variacioival bovulhetne de maskulonben jo ez igy ahogy van.KOSZONOK SZEPEN MINDEN FARADSAGOT AMIT ERTUNK KEZDOKERT TESZEL.

 14. Szia Ádám!
  Nagyon tetszik a tanfolyam és hasznosnak tartom,sok új dolgot megtanultam belőle. 4 hónapja gitározom és ami a részekben van, azok mennek. Az akkordok lefogásával nincs gond nálam, csak a barrésokkal van még egy kis probléma, de azt idővel és gyakorlással jobban fogom tudni. Ami nem megy nekem az a pengetési módok, nem ismerem mindet.(gondolok itt a 3/4, 6/8 stb.) Egyedül csak a 4/4-es megy. Tudnál nekem küldeni valami segéd videó, ami segítségével jobban meg tudnám tanulni és érteni hogyan kell pengetni?
  Előre is köszönöm. 🙂

 15. SZia Ádám! 🙂
  Szerintem nagyon jó és ügyes vagy ! Én még csak most kezdtem,de megszeretném tanulni én is ilyen jól .Remélem sikerülni fog . Gratula!!!!! :)))))

 16. Szia köszi a videókat most jött meg a 9. rész, de a 8.-hoz viszonyítva már a 10.-nek is meg kellett volna érkezni. Kérlek küld már el a 10.-et.

 17. Szia,Ádám!Nemrég küldtem egy e-mail-t,de még nincs válasz,gondoltam,itt is megpróbálkozom..A 10.lecke még nem érkezett meg,pedig a 9-et május 21-én megkaptam.Nincs a spam-ek közt,és sehol máshol.El tudnád küldeni,kérlek?(bujdoso.katica@gmail.com)Köszönöm szépen!
  Bujdosó Katalin

 18. A leckéket nagyon jónak találom. Igyekszem megfogadni a tanácsot a napi rendszeres gyakorlással kapcsolatban. A kr.ujjgyakorlatok egyre jobban mennek, de még sokára lesz meg az a tempó, amit bemutatsz. Az akkordok váltását kell többet gyakorolnom. A leckéket többször is meg kell néznem, hogy követni tudjam az ujjaid munkáját. Ez jó lenne lassabban.

Szólj hozzá!